Радиолози из Србије на великом стручном скупу у Чикагу

У Чикагу бораве лекари радиолози из Србије на великом годишњем конгресу организације РСНА, који окупља преко 50.000 стручњака из целог света. По први пут у историји овог конгреса један медицински радник из Србије је добио позив да одржи предавање на престижном догађају, што је признање за српску медицину.

Лекаре радиологе из Србије и њихове колеге из Сједињених Држава поздравили су у Конзулату Србије у центру Чикага конзул Милан Варадиновић и председница Српско-америчког удружења лекара и стоматолога др Љуба Стојиљковић.

Гости из Србије дошли су у Америку поводом 105. годишњег Конгреса лекара радиолога у Чикагу организације РСНА који ове године посећује преко 50.000 људи.

По први пут у историји овог конгреса, једна лекарка из Србије добила је позив да одржи предавање на скупу, а то је др Драгана Ђилас из Новог Сада.

"Пошто се ја највише бавим имиџингом дојке и у томе сам рецимо експерт и у Србији, очигледно да сам сада препозната интернационално, онда ће предавање бити из снимања дојке и то из једне специфичне врсте снимања, дигиталном томосинтезом", рекла је др Драгана Ђилас.

Кардиохируг доктор Миљко Ристић каже да је импресиониран скупом. Додаје да има планове да се отвори нови медицински објекат за кардиоваскуларне болести на територији Бијељине.

"Ето тако указала се једна прилика са господином Павловићем који је направио Ћуприју на Дрини, који ме је позвао овде да видимо да ли можемо неку сарадњу да наставимо тамо у том крају одакле је он, из околине Бијељине да се настави неки програм који би помогао становницима Бијељине и Републике Српске да се лече по савременим методама лечења", рекао је др Миљко Ристић.

"Хоћемо да отворимо једну клинику за помоћ нашега народа у Слобомиру. Ја верујем са нашим професором доктором Ристићем да је пристао да то крене тим путем и ја верујем да ћемо да успемо", рекао је Слободан Павловић.

Представници фирме "Висарис" представили су на сајму свој дигитални рендген који се прави у Србији, а било је и лекара из приватне праксе као што је београдска болница "Бел Медик".

"Циљ овог представљања на овом сајму је да приближимо америчким установама, америчким дилерима оно што ми радимо, да проширимо мрежу наших продаваца у Америци, али пошто је ово велики сајам и велики конгрес интернационалне природе овде смо и да упознамо потенцијалне дилере сиром света који посецују Чикаго у ово доба године", навела је Александра Беговић из фирме "Висарис".

Српски лекари су показали и ове године да су веома цењени не само у Чикагу него и широм Северне Америке.

број коментара 0 Пошаљи коментар