Колико смо спремни да се боримо против насиља над децом

Насиље над децом један је од кључних проблема у Србији, а у његово спречавање потребно је укључити целокупно друштво, закључак је Друге јавне расправе о предлогу стратегије за спречавање и заштиту деце од насиља, одржане у Новом Саду.

За смањење насиља најважнији су превенција и едукација целог друштва да би се оно препознало и реаговало на прави начин. Расправа ће бити одржана у још четири града у Србији.

"По први пут ћемо заиста покушати превентивно да делујемо. Уколико се ова стратегија усвоји, уколико се буде спроводила онако како би требало да се спроводи, ја сам потпуно сигуран да ћемо у наредним годинама, у наредне две године, имати озбиљне показатеље и резултате да су статистике показале да је насиља мање", рекао је оснивач Фондације „Тијана Јурић" Игор Јурић.

Градначелник Новог Сада Милош Вучевић је упитао да ли су сви спремни да имплементирају стратегију и акциони план и колико је свако спреман да се укључи.

"Или очекује да то буде питање за неког Игора, Зорана, Милоша, није битно. То је питање за сваког од нас. Да ли смо спремни да поступамо и да се боримо", поручио је Вучевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар