Београд добио 174 нова аутобуса, најављена набавка нових возила

На улицама Београда наћи ће се 174 нова аутобуса које је кинеска компанија "Хигер" доставила Градском саобраћајном предузећу "Београд", саопштио је Беоинфо.

Примопредаји нових возила су, између осталих, присуствовали заменик градоначелника Горан Весић, помоћник градоначелника Андреја Младеновић, као и представници амбасаде Народне Републике Кине.

Весић је рекао да је данас велики дан за Београд, јер ће се од данас на улицама престонице наћи 174 нова аутобуса, чија је вредност 35 милиона евра. Подсетио је да је у јуну купљено 70 нових аутобуса, који су плаћени око десет милиона евра.

"Што само значи да смо ове године за Градско собраћајно предузеће обезбедили 244 нова аутобуса, укупне вредности 45 милиона евра. То је највећа појединачна куповина аутобуса у једној години у историји ГСП-а", навео је заменик градоначелника Београда.

Додао је да је градски саобраћај можда најважнији вид услуге Града Београда према грађанима, подсетивши да је веома важно да се обезбеде квалитетне услуге, као што је важно и да се плаћа градски превоз.

Најављено је расписивање набавке за нових 100 зглобних аутобуса, 40 тролејбуса и десет електричних аутобуса.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 02. дец 2019, 12:39) - ГОран [нерегистровани]

Нови, али колико дуго?

За пар дана ће бити:
1. прљави
2. ишарани графитима
3. испљувани
4. уништена седишта
5. изгребана стакла
6..... наставите низ.
Нажалост, тако је то у Србији.

(недеља, 01. дец 2019, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Sve čestitke.