Покренута кампања "Управа по мери свих нас"

Влада Србије уз подршку Делегације ЕУ у Србији покренула је кампању "Управа по мери свих нас", која ће трајати до краја децембра. Право на једнак и непристрасан третман, лепу реч, професионалну услугу, достојанство, учешће у доношењу одлука о располагању јавним новцем, поштовање прописаних правила – само су неки од важних постулата управе по мери свих грађана који ће бити представљени током промотивне кампање.

Како је саопштено из Владе, кампања је креирана како би се код грађана Србије подигла свест о важности реформе јавне управе у ефикасан, отворен и транспарентан сервис грађана и привреде.

Такође, наводи се да кампања приказује активности и резултате реформе јавне управе, коју Влада спроводи уз подршку ЕУ, како би се грађанима пружиле информације о њиховим правима и охрабрило њихово веће учешће у процесу доношења одлука.

Кампања под слоганом "Управа по мери свих нас" обухвата серију телевизијских спотова, догађаја, билборда, новинских огласа и текстова у којима ће грађани моћи да се упознају са процесом реформе јавне управе.

Реформом, која је заснована на Стратегији за реформу јавне управе и пратећем Акционом плану, координира Министарство државне управе и локалне самоуправе.

У њену имплементацију је укључено више државних институција које, уз стручну и финансијску подршку ЕУ, стварају услове за савремену и ефикасну јавну управу – управу по мери свих грађана.

Током кампање, која ће трајати до краја децембра, биће представљена и посебна интернет страница на којој ће грађани на једном месту моћи да пронађу све најважније информације о активностима које се спроводе, као и бројна корисна упутства и објашњења за поједине административне поступке и процедуре.

ЕУ снажно подржава реформу јавне управе у Србији и до сада је нашој земљи донирала укупно више од 200 милиона евра за побољшање јавне управе, од чега је 70 милиона било директна буџетска подршка, закључује се у саопштењу Владе Србије.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 30. нов 2019, 20:42) - anonymous [нерегистровани]

Ima to

Ali samo u kampanjama.