Припадницима војске уручени кључеви 24 стана

У Великој ратној сали Старог генералштаба уручени су кључеви од 24 стана припадницима Министарства одбране и Војске Србије. Војска сваког дана брине и води рачуна о побољшању животног стандарда сваког свог припадника, поручио је министар одбране Александар Вулин.

Александар Вулин је истакао да је Војска Србије ту да помогне, води рачуна и брине о свим својим припадницама, саопштило је Министарство одбране.

"Свако ко веже судбину за Војску Србије може да рачуна да ће се о њему водити рачуна, да ће се решавати сви његови проблеми па и стамбени. Која државна институција може да се похвали да сваког месеца реши стамбено питање за бар 20 својих припадника", упитао је Вулин.

Указао је да брига о припадницима Министарства одбране и Војске Србије подразумева и бригу о њиховим породицама, јер уколико су оне сигурне и збринуте, припадници Војске Србије могу да се посвете ономе што је најважније – чувању и одбрани наше земље и наше слободе.

Истакао је да се непрекидно ради на поновном успостављању система који је плански и намерно рушен како би нестало и војске, али и Србије.

Међу онима који су решили своје стамбено питање је потпуковник Дарко Ковачевић из Управе за људске ресурсе Генералштаба Војске Србије. Како каже, у двоипособном стану у блоку 62 у Новом Београду живеће са женом и две ћерке.

"Ово је заиста један јако узбудљив тренутак. Имаћу прилику да Нову годину дочекам са својом породицом у новом стану. Ожењен сам, имам супругу и две ћерке, једна је студент, једна средњошколац. Радују се и оне, једнако као и ја. У наредних пар дана имаћемо прилику да уђемо у стан и осмишљавамо како ћемо га наместити и да се напокон скрасимо у свом дому", рекао је потпуковник Ковачевић.

Потпуковник Дејан Ивантић из Специјалне бригаде Војске Србије добио је стан у Панчеву.

"Решио сам своје стамбено питање после 26 година у служби. Узбуђен сам, импресиониран и хвала Министарству одбране и Војсци Србије што брину за своје припаднике. За мене је ово посебан дан", поручио је потпуковник Ивантић.

број коментара 0 Пошаљи коментар