Дуплиран број миграната у односу на 2018. годину

Број миграната два пута је већи ове године него прошле. До средине новембра, у Србији је регистровано око 27.000 улазака миграната и избеглица, а очекује се да до краја године буде више од тридесет хиљада, изјавио је шеф београдске Канцеларије УНХЦР-а Ханс Фридрих Шодер.

Како преносе Новости, према Шодеровим проценама, за сада, ипак, није на помолу мигрантска криза попут оне из 2015. године.

Закључно са 29. новембром, у центре су смештена 4.302 мигранта, а места још има јер су капацитети 6.000 лежајева.

"Око 10 одсто ове популације чине деца без пратње, којима је тешко одредити тачне године, јер немају документа или имају лажна", рекао је Шодер.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 30. нов 2019, 15:00) - anonymous [нерегистровани]

Sta kazu nase vlasti na ovo

Ee Orbane, Orbane sto se rodi u Madjarskoj sto se nisi rodio u Srbiji.

(субота, 30. нов 2019, 10:07) - anonymous [нерегистровани]

Malo cudno

Meni je cudno da EU nemoze da zaustavi ovoliki priliv migranata koji su okupirali R Srbiju , Grcku ,BiH itd dali mogu ovi migranti da budu deportovani iz zemalja odakle dolaze izuzev Sirije gde je to podrucje ratom zahvaceno pozzzz.

(субота, 30. нов 2019, 10:06) - anonymous [нерегистровани]

Posledice

Sta je potpisano u Marakesu videcemo uskoro u Srbiji.Migranti ce ovde biti trajno naseljeni a onda zbogom Srbijo.Srecom pa se iseljavam.Ne bih voleo da sam u kozi onih gde ce oni ziveti.Polako i sigurno silom naseljavaju Evropu.Ti Srbijo samo cuti i trpi.