Двојица радника животно угрожена после саобраћајне несреће код Ниша

Од осморо повређених у тешкој саобраћајној несрећи која се јуче догодила на ауто-путу у близини Ниша, и у којој су три особе страдале, двоје је животно угрожено. Сви су путници комбија у коме је било 11 радника који су кренули на градилиште у Лесковац. Проф. др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезиологију КЦ Ниш каже за РТС да су двојица најтеже повређених радника на механичкој вентилацији, да захтевају подршку за одржавање хемодинамике и дисања, али да се прати њихово стање и да се очекује даља стабилизација.

Од осморице повређених радника, четворица су са лакшим повредама. Један од њих је на сопствени захтев отпуштен на кућно лечење, а остала тројица ће вероватно бити отпуштена данас.

Проф. др Радмило Јанковић, директор Клинике за анестезиологију нишког Клиничког центра, каже да се на Клиници за анестезију и интензивну терапију налазе четворица пацијената.

"Двојица од њих су дефинисани као најтеже повређени и на механичкој вентилацији су. Њихово стање је стабилно. То јесу тешке телесне повреде које угрожавају живот. Углавно су то контузионе повреде плућа и главе. Код једног пацијента имамо и тешке ортопедске повреде, карлице, обострану фактуру ребара и кичменог стуба", навео је Јанковић.

Према његовим речима они још захтевају подршку за одржавање хемодинамике и дисања, али се прати њихово стање и очекује се даља стабилизација.

"Јуче, одмах након пријемне обраде, тријаже и дијагностике двојица пацијената су оперисана. Повреде су биле такве да су захтевали ортопедско збрињавање и третман пластичног хирурга. Њихова хируршка интервенција је успешно завршена. У постоперативном току они су стабилно, одвојени су од апарата за дисање. Ту не очекујемо неко даље компликовање здравственог стања", навео је Јанковић.

Према Јанковићевим речима тим лекара који је радио на збрињавању повређених је уигран и екипе Хитне помоћи из Ниша су изузетно добро реаговале и најтеже пацијенте су иницијално довеле на реанимацију у Ургнетни центар.

"Примили смо осморо пацијената. Ми смо уиграна екипа, прекинули смо елективни хируршки програм, ослободили сале за операције за евентуално збрињавање већег броја повређених. Очекивали смо можда и драматичнију ситуацију", истакао је Јанковић.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су Г. Б. (1973) из Краљева, због постојања основа сумње да је извршио тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

број коментара 0 Пошаљи коментар