Проф. др Лазар Давидовић инострани члан Руске академије наука и уметности

Директор Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију КЦС-а проф. др Лазар Давидовић изабран је за иностраног члана Руске академије науке и уметности.

Грађани Србије најчешће оболевају и умиру од болести срца и крвних судова. Да би се променила та упозоравајућа статистика – треба променити лоше животне навике и ићи на редовне прегледе.

Клиника за васкуларну и ендоваскуларну хирургију Клиничког центра Србије једна је од шест европских центара акредитованих за извођење најсложенијих васкуларних процедура али и едукацију младих васкуларних хирурга и Национални је референтни центар за хирургију аорте.

Ту се годишње обави више од 57.000 прегледа, 20.000 ултразвучних прегледа, 2.500 операција и више од 600 операција на грудној трбушној аорти.

Директор Клинике проф. др Лазар Давидовић истиче да је изузетно важно имати високо обучене тимове, а не појединце.

"Имамо један такав тим. Последњих година праћени смо и одговарајућом опремом која повећава квалитет рада и сигурност третмана свих болесника", рекао је проф. др Давидовић и истакао да је ова клиника на мапи европских центара који се рутински баве процедурама на торако-абдоминалној аорти.

Како би се смањио број оболевања од кардио-васкуларних болести потребно је променити животне навике – елиминисати пушење, снизити телесну тежину, повећати физичку активност, контролисати крвни притисак и ниво масноћа у крви, истиче проф. др Давидовић.

Проф. др Давидовић је добио признање Руске академије наука и уметности – један је од шест наших људи који су чланови Академије.

"То је најзначајније признање у мојој професионалној каријери. Мој избор за иностраног члана је признање за нашу целокупну медицинску и научну заједницу", закључио је проф. др Давидовић. 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 07. дец 2019, 19:41) - anonymous [нерегистровани]

Za ponos!

Čestitam od srca! Fantastičan čovek i veliki stručnjak. Istinski lekar i pedagog! Sve najbolje <3

(субота, 30. нов 2019, 21:56) - Trener Nikola Č. [нерегистровани]

Fantastično

Ponosim se i sretan sam zbog divnog priznanja.Divan čovek , veliki stručnjak i petriota.

(петак, 29. нов 2019, 17:56) - aca [нерегистровани]

prof.dr.l.davidovic

cestitke od srca.