Гајбе пуне грожђа радују виноградаре и љубитеље доброг вина

Под засадима винове лозе је 26.000 хектара, а површине се из године у годину повећавају. У једном од већих винских региона Србије, Суботичко-хоргошкој пешчари, у току је берба грожђа. Да ли су временске прилике погодовале виновој лози и да ли ће винари и потрошачи имати разлога да буду задовољни родом и квалитетом?

Гајбе су ове сезоне пуне грожђа, што је добар знак. Виноградар са Хајдукова Ласло Хуперт каже да су зима и пролеће били изавнредно добри за винову лозу.

"Имамо и квалитет и квантитет ове године. Влаге је било довољно, температуре су биле високе које су исто погодовале виновој лози. То је на крају резултирало добрим и квалитетним приносима", рекао је Хуперт.

У својим виноградима Ласло гаји многобројне сорте, као што су портогизер, кевединка, кадарка.

Што се тиче исплативости посла, Хуперт је изјавио да се може преживети ако се производи добро вино уз добар маркетинг.

Свој маркетинг заснива на винском туризму – гост долази у ресторан, дегустациону салу или смештајне капацитете где се дегустира вино. Основа је да буде доброг грожђа, а самим тим и доброг вина.

број коментара 0 Пошаљи коментар