"Паклена" обука припадника Жандармерије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић присуствовао је у Наставном центру "Јасеново" приказу дела селекционе обуке 63 полазника који желе да буду припадници Жандармерије.

"Припадници Министарства унутрашњих послова који желе да постану део Жандармерије морају да прођу кроз селекциону обуку која траје 21 дан и подразумева озбиљне психофизичке тестове", рекао је Стефановић, саопштио је МУП.

Он је истакао да су такве обуке део политике развоја Министарства унутрашњих послова, која подразумева озбиљну селекцију, каријерно напредовање и константно усавршавање.

"Сваки будући припадник Жандармерије мора да зна да улазак у ову јединицу није нешто што је само форма, већ он мора да испуни одређене критеријуме који подразумевају врхунску физичку припремљеност, али и да прође друге тестове који гарантују да, када постане део ове елитне јединице, може да испуни сваки задатак који се пред њега постави", нагласио је Стефановић.

Током данашње вежбе, како је рекао, приказан је начин рада инструктора са полазницима, али и један сегмент вежби које они пролазе.

"Драго ми је да видим да се сваком детаљу поклања огромна пажња, јер је Жандармерија јединица од које се највише очекује, јединица која мора да испуни сваки задатак и која у случају одбране слободе и безбедности грађана Србије не сме да омане", истакао је Стефановић.

Пооштрени критеријуми обуке и селекције, улагање у возила, униформу, наоружање и опрему припадника Жандармерије, како је навео Стефановић, гарантују да ће ова елитна јединица оправдати огромно поверење које ужива.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. авг 2019, 21:39) - Zara [нерегистровани]

Bileca

Prijatelju koja godina???

(четвртак, 22. авг 2019, 20:26) - anonymous [нерегистровани]

Moze mnogo, mnogo bolje...

U Bileci gde sam bio, je bilo pakleno, ovo je decija igra.

(четвртак, 22. авг 2019, 17:46) - anonymous [нерегистровани]

Vežbe

Pa i nije nešto, iskreno, može to i bolje

(четвртак, 22. авг 2019, 16:34) - anonymous [нерегистровани]

Околности

"Специјална обука не сме да представља склањање од спољашњих околности, које могу да постану основни проблем, савет ко размишља да реши неке проблеме.
Премда, једна квалитетна обука остаје подршка да се изађе на крај са разним изазовима.
Колико год да постоје локалне разлике, треба обратити пажњу на светске стандарде, није згорег."
Велика је част и за појединца и за друштво, да може да приушти себи такву обуку, још већи изазов да се остане на нивоу достигнутог кроз дуг временски период - ово последње је најозбиљније.

(четвртак, 22. авг 2019, 15:41) - Društvo sa salašaanonymous [нерегистровани]

Dule

Instruktore samo gazi ne gledaj kroz prste