Општина у којој ће се укрштати три ауто-пута

Најмлађа београдска општина Сурчин, позната је по највишим просечним платама у Србији. Могућности за још већи развој Сурчина биће отворене када у децембру буде завршен ауто-пут од Сурчина до Обреновца, а затим и спојен са деоницом до Новог Београда. Тако ће Сурчин бити место укрштања три важна ауто-пута – Коридора 10, Коридора 11 и ауто-пута Београд–Загреб.

Петља која ће повезивати три ауто-пута налазиће се недалеко од центра општине. Она се увелико гради.

"У децембру ће бити завршена петља и крајем децембра отворићемо део ауто-пута, од обилазнице до Обреновца", каже председник општине Сурчин Стеван Шуша.

На тај начин, возачи ће моћи да пређу на други ауто-пут без силаска на локалне саобраћајнице.

Од сурчинске петље предстоји изградња новог пута до Новог Београда, што ће омогућити Сурчинцима да брзо стигну до престонице.

Стеван Шуша истиче да ће се улице Војвођанска и Јурија Гагарина уливати у наставак градске саобраћајнице, која ће се код кружног тока спојити у део ауто-пута "Милош Велики".

Сурчин ће се на тај начин ослободити велике гужве јер тренутно читав доњи Срем пролази кроз центар општине на путу ка Београду.

Пројектују се и уливно-изливне саобраћајнице код Јакова који ће мештанима околних насеља омогућити да обиласком општине стигну у Београд, али и путују даље на југ и север земље.

број коментара 0 Пошаљи коментар