Министарство здравља: Сви детаљи трагичног случаја биће испитани

Министарство здравља изјављује најискреније саучешће породици детета поводом трагедије која се догодила јуче на Власинском језеру. Инспекција Министарства здравља је на терену и обавља све радње у оквиру својих законских овлашћења.

Сви детаљи и околности који су довели до овог трагичног случаја ће бити испитани, саопштило је Министарство здравља.

Након тога, и након завршене обдукције и утврђивања тачног узрока трагедије, моћи ће да се прича о одговорности.

Министарство здравља саопштава да увек настоји да се све околности оваквих нежељених случајева, којих је данас управо захваљујући великом залагању здравствених радника значајно мање него пре, увек потпуно и детаљно испитају, и да се утврди одговорност.

"Али у оваквим тренуцима морају се користити чињенице, а оне указују да је екипа хитне помоћи стигла за 12 минута са свом потребном опремом и обученим тимом који је одмах започео реанимацију детета", наводи се у саопштењу.

Када то знамо, наводи Министарство, јасно је да "супротни, произвољни и крајње нетачни коментари објављивани на друштвеним мрежама али и у појединим средствима информисања не само да не доприносе утврђивању чињеница, већ уносе додатни немир и бол породици у најтежим тренуцима, унапред оптужујући и окривљујући здравствене раднике".

"Стога и овим путем апелујемо на све, како појединце тако и медије, да овакве трагедије не користе у сензационалистичке сврхе, нити за повећање гледаности или тиража, политичке и друге борбе", саопштило је Министарство.

број коментара 0 Пошаљи коментар