Саучешће Министарства културе поводом смрти Слободанке Цаце Алексић

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изразио је саучешће поводом смрти знамените редитељке Слободанке Цаце Алексић.

"У име Министарства културе и информисања и у своје лично име, поводом смрти Слободанке Цаце Алексић, изражавам саучешће породици, пријатељима и поштоваоцима њеног лика и дела", наводи се у саучешћу министра Вукосављевића.

Како се наводи у телеграму, Слободанка Цаца Алексић била је и остаће један од стубова српског дечјег позоришта и његове будућности. Једна је од ретких стваралаца који је, након значајног успеха у театру за одрасле, одлучила да се посвети театру за децу као редитељ, педагог, али и као продуцент.

Како је наведено, унела је сасвим нове ветрове у позоришни живот. Генерације младих је "заразила" правим, искреним и њима блиским позоришним језиком, водећи рачуна о естетским вредностима у европском и светском театарском животу.

"Била је вечно млада и по свом енергичном карактеру и по својој уметничкој радозналости. Оставила је, заједно са својим Бранком, Београду и Србији Позориштанце ‘Пуж', театрску институцију вредну поштовања, коју је градила и развијала до последњег дана свога живота, верујући да је будућност театра у његовој вечитој младости и радозналости", закључује се у телеграму саучешћа Владана Вукосављевића.

Слободанка Цаца Алексић преминула је после краће и тешке болести.

број коментара 0 Пошаљи коментар