Кад се отварају Трг републике и Карађорђева

Главни урбаниста Београда Марко Стојчић обишао је радове на реконструкцији Карађорђеве улице и истакао да су рокови испоштовани и да ће та улица, као и Трг републике, бити пуштени у саобраћај 1. септембра.

Стојчић је новинарима рекао да су радови у Карађорђевој улици били обимни и да су подразумевали и потпуну замену свих инсталација.

"Оно што је најважније за Београђане и функционисање саобраћаја у граду, с обзиром на то да имамо већи број градилишта и улица које се реконструишу, је да је потпуно извесно да ће Карађорђева улица и Трг републике од 1. септембра бити функционални за саобраћај", истакао је Стојчић.

Истакао је да то важи и за Топличин венац и за Парк војводе Вука где ће, каже, саобраћај функционисати као и раније, осим у делу Улице Вука Караџића који се налази уз Парк војводе Вука.

Осврнувши се на критике опозиције, рекао је да бивши градоначелник Драган Ђилас интензивно критикује све радове у граду и да то не би чинио да је "радио нешто за време свог мандата".

"Имамо ситуацију да они седе у својим кабинетима и из фотеља нападају наш рад", рекао је Стојчић и додао да су предузећа и радници под великим притиском за заврше радове како би, пре свега, грађани Београда имали реконструисане саобраћајнице и уређен град.

број коментара 0 Пошаљи коментар