Суспендована сестра у Звечанској због неадекватног понашања према деци

Након анонимне пријаве да се медицинска сестра Ђ.А. неадекватно понашала према деци у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Београд, директор тог центра Зоран Милачић донео је решење о њеној привременој суспензији до утврђивања чињеничног стања и окончања дисциплинског поступка, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Брига о деци представља приоритет, а та установа са традицијом одговорног и адекватног понашања према девојчицама и дечацима, који су корисници Центра, представља пример добре праксе у поступању према малишанима, наводи се у саопштењу.

У складу са тим, сваки вид кршења правила одређених базичним програмом рада и процедурама које су установљене, аутоматски захтева покретање оваквог поступка и брзо реаговање.

Директор Центра Зоран Милачић је о том случају информисао министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, који је поручио да би сви који крше закон требало да буду кажњени.

"Поступак ће утврдити да ли има одговорности. Лично сам наложио да сви који раде супротно правилима и закону сносе последице и буду најстроже кажњени, што неће бити изузетак ни у овом случају", рекао је Ђорђевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар