Пошли на екскурзију у један хотел, а одвели их у други

Два аутобуса основаца кренула су на екскурзију у Врњачку Бању и уместо у хотелу који су родитељи платили, завршили на другом месту.

Седмаци Основне школе "Никола Тесла" ишли су на дводневну екскурзију у Врњачку Бању. Оно што су очекивали, међутим, нису добили. За то су сазнали у аутобусу. Одмах су позвали родитеље, а они хотел.

"У хотелу за који смо ми мислили да иду кажу да они не очекују децу и да су уговор са школом раскинули пре два месеца. У хотел у који деца заиста одлазе, очекују екскурзију и не знају уопште шта их питамо, зашто постављамо питање да ли деца ту долазе", каже заменица председника Савета родитеља ОШ "Никола Тесла" Милица Грегорић.

Родитељи кажу да агенција тврди да је обавестила школу о промени хотела још 5. априла, али да та информација није до њих стигла.

Незванично, чак и наставници који су децу водили на екскурзију, за промену су сазнали тек кад су кренули на пут.

Грегорићева наводи да из агенције тврде да су хотели били исте категоризације.

"Ми имамо слике које су нам деца слала, то није оно што смо ми платили. Шта је питање ко је постављено, ко је крив, ко је одговоран, ко стоји иза свега овога и да ли ће неко, на крају крајева, одговарати или ће опет бити деци било лепо, деца су се супер провела. Да, јесу. Неко је два аутобуса напунио са малолетном децом и за нас родтеље их одвезао на непознату адресу", истиче Грегорићева.

Родитељи, који су за ову екскурзиују издвојили 8.700 динара, кажу да организација од почетка није била добра. Испоставило се да агенција коју су изабрали не испуњава услове, па је посао још крајем прошле године преузела друга.

О избору се због недостатка кворума изјашњавало и преко имејла, али званичан документ о томе како се гласало не постоји.

Деца су се са екскурзије вратила у петак, а родитељи чекају одговоре из Министарства, инспекције, школе.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 21. мај 2019, 10:42) - anonymous [нерегистровани]

Odgovornost škole

Zna se ko je odgovoran ako je direktor škole obavešten a roditelji i nastavnici nisu

(понедељак, 20. мај 2019, 22:51) - Mara [нерегистровани]

Ko je odgovoran?

Mislim da je problem u tome što niko roditelje nije obavestio o promeni hotela. To je trebalo škola da uradi.

(понедељак, 20. мај 2019, 21:33) - anonymous [нерегистровани]

Hmm

Skromno pitanje

Kakve veze ima ministarstvo sa ovim i slicnim predmetima???

Hteli roditelji sa skolom ekskurziju, nasli agenciju, sklopili ugovor.

Ako ugovor nije ispunjen lepo podnesite zalbu agenciji, ako treba tuzite ih , ali molim vas....nemojte vise ministarstvo mesati u nesto sa cime oni nemaju nikakvu vezu