ГСП "Београд" добија 244 аутобуса

У ГСП "Београд" потписана су два уговора о набавци укупно 244 нова аутобуса. Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже да је то највећа набавка аутобуса у последњих неколико деценија у српској престоници.

Први је уговор о испоруци 70 нових нископодних соло аутобуса градског типа са ознаком PROCITY 12 произвођача "БМЦ" из Турске, а други о испоруци 174 нова нископодна соло аутобуса градског типа компаније "Хигер" из Кине.

"Данас је велики дан за ГСП 'Београд', велики дан за јавни превоз у Београду. Данас смо потписали два уговора на основу којих ће то предузеће током ове године, у наредних пет месеци, добити 244 нова аутобуса. То је највећа појединачна набавка аутобуса која се десила у последњих неколико деценија у Београду", рекао је Весић.

Додао је да је веома срећан због набавке и што је одржао своје обећање да ће ове године ГСП "Београд" обновити свој возни парк и добити 244 нова аутобуса.

"Приликом организовања ове набавке инсистирали смо да аутобуси буду што пре у Београду с обзиром на стање у којем се налази градски превоз", истакао је Весић.

Због тога је набавка подељена у два дела, навео је и појаснио да ће 70 аутобуса турске компаније "БМЦ" из Измира бити испоручени у наредних 60 дана и да ће стизати сукцесивно, док је рок за испоруку 174 аутобуса кинеске компаније "Хигер" 160 дана.

"Они ће такође стизати сукцесивно и надамо се да ћемо до септембра имати већину ових аутобуса на улици што нам је био циљ како би грађанима пружили бољи квалитет јавног превоза", рекао је Весић.

ГСП има нови модел уговора 

Вршилац дужности директора ГСП "Београд" Радиша Момчиловић рекао је да набавка нових аутобуса има стратешки значај јер ће се створити услови да то предузеће у наредном периоду остварује знатно више километара у саобраћају, односно знатно већи приход од основне делатности, а то је јавни градски превоз у Београду.

"ГСП 'Београд' од 1. јануара има нови модел уговора са оснивачем према коме наш приход искључиво зависи од броја остварених километара у саобраћају", рекао је Момчиловић.

Истакао је да ће новим аутобусима бити значајно побољшан квалитет превозне услуге у граду, те да ће самим тим и корисници јавног превоза бити задовољнији.

Председник Извршног одбора лизинг куће "S-Leasing" Бојан Врачевић рекао је да је задовољство бити партнер у пројектима који доприносе квалитету и побољшању квалитета живота грађана Београда и целе Србије.

"Ово је сигурно један од таквих пројеката. Честитам Граду Београду на новим аутобусима и надам се да ћемо имати прилике још да сарађујемо на задовољство грађана", додао је он.

Заменик директора Одељења за инострано тржиште кинеске компаније "Хигер" Џанг Хуеј је рекао да је та фирма један од највећих произвођача аутобуса у свету и да има 5.000 запослених, те да је част што су одабрани за набавку аутобуса за ГСП "Београд".

"Даћемо све од себе да обезбедимо најбоље могуће аутобусе за грађане Београда", истакао је Хуеј. 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. апр 2019, 16:35) - anonymous [нерегистровани]

Cena i kvalitet

Očigledno je, da Ikarbus nema ni kvalitet ni kvantitet a ni konkurentnu cenu. Srbiji je povoljnije kupiti autobuse u Kini i Turskoj i platiti transport nego kupiti svoje. Kad kupiš kod turčina i kineza reklamiraš i dobiješ zamenu. Kod nas te prodavac sledeći dan nepozna.

(четвртак, 25. апр 2019, 16:32) - anonymous [нерегистровани]

Домаћи Икарбус

Купујемо домаће, Икарбус, застава камионе, ИМР тракторе...
Жалосно, некада смо извозили...сад увозимо....

(четвртак, 25. апр 2019, 15:37) - Гаги [нерегистровани]

Купујмо домаће

А мерцедеси из "ИКАРБУС"-а

(четвртак, 25. апр 2019, 15:22) - anonymous [нерегистровани]

Ikarbus

Koliko ja znam i Ikarbus proizvodi autobuse.