Доживотни затвор се враћа у Кривични законик

Министарство правде објавило је на својој интернет страници Нацрт закона о изменама и допунама Кривичног законика. Циљ измена је ревидирања санкција за најтежа кривична дела, саопштило је Министарство.

Измене предложене у Нацрту закона односе се на увођење доживотне казне затвора у кривично - правни систем Србије за најтежа кривична дела.

Под тим делима подразумевају се тешко убиство, силовање које за последицу има смрт, обљуба над дететом и немоћним лицем са смртном последицом, као и за кривично дело обљубa злоупотребом положаја са смртним исходом. 

Нацрт измена и допуна предвиђа нове мере и за вишеструке повратнике.

Радну групу за израду наведеног нацрта текста измена и допуна КЗ-а, поред представника министарстава правде, унутрашњих послова и здравља, чиниле су и судије, тужиоци, адвокати, представници свих релевантних институција, криминолошких института, као и представници струковних удружења и невладиних организација, наводи се у саопштењу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 22. апр 2019, 18:12) - anonymous [нерегистровани]

Zakoni

Kad vec menjate zakone, donesite i neki novi...Na primer - obaveza nosenja skolske uniforme u osnovnim i srednjim skolama, zabrana upotrebe mobilnih telefona za vreme casova, automatsko izbacivanje iz skole ako ucenik fizicki nasrne na predavaca nevezano za "razlog"...
Od dece su nam nakaradni zakoni stvorili debile, starlete i huligane, ma koliko ova kategorizacija vulgarno zvucala...

(понедељак, 22. апр 2019, 18:09) - anonymous [нерегистровани]

E

A kolika je kazna za ubistvo devojke kolima, ako si Mitrovicev mali i ako nisi?Samo onako taksativno da mi nabrojite, tim redom.