Радојичић: Изградња гондоле неће нарушити зеленило

Почела је планирана садња дрвећа у парку Ушће и током наредна три дана овде ће бити посађено 300 стабала храста, јасена, липе и платана. Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да у реализацију овог пројекта није било могуће кренути без уклањања одређеног броја стабала и да изградња гондоле неће нарушити природу и зеленило овог дела града.

Гондола ће омогућити прелеп поглед на наша богатства, дрвеће и реке.

"Собзиром да је ово песковит терен и да ови људи који се баве овим неговањем наших шима воде рчуна о томе и у одређеној фази, а овде се ради о пешчаном терену они морају да се обнављају тј она стабла која имају проблем бивају посечена а после тога се саде нова стабла, значи то јесте процес и наш јесте циљ да имамомо још више стабала него што их имамамо али нажалост морали смо ако желимо да реализујемо овај капитални пројекат да ова стабла посечемо", рекао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник каже да је сеча дрвећа била сведена на минимум, да стабла која су посечена нису била у добром стању и да ће "Зеленило" наставити одговорно да се односи према својим пословима.

Директор ЈКП "Зеленило - Београд" Слободан Станојевић истакао је да је овом послу приступљено јако озбиљно и да су поштоване све правне процедуре.

Према речима градоначелника, изградња гондоле, као и пешачке пасареле од Калемегдана до Бетон хале, део је стратегије спуштања Београда на реке.

број коментара 0 Пошаљи коментар