Радио Београд 2 слави 61. рођендан

Радио Београд 2 слави 61. рођендан. У Каменој сали уручена је награда "Никола Милошевић" за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије Јовану Бабићу за дело "Огледи о одбрани".

У редакцијама Радио Београда 2 настаје петнаесточасовни програм чији садржаји подстичу и промовишу најзначајније вредности. Између два рођендана, у години јубилеја, добили су многе награде, створили нове емисије попут "Поезије уживо" и допринели угледу најстаријег електронског медија у Србији.

"Нема више никог живог ко се добро сећа кад је Радио Београд почео да емитује програм, али постоје милиони људи којима су неке наше емисије у неком тренутку биле све у животу", рекао је главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац.

Уредник Радио Београда 2 је истакао да су након много времена подмладили редакцију и да емисије, осим искусних и награђиваних новинара, уређује и води 11 доктора наука.

Поред тога што награде стижу, Радио Београд их и додељује. Тако је награду "Никола Милошевић" за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије добио Јован Бабић за дело "Огледи о одбрани".

Радио нису само гласови, то су пре свега личности и, управо захваљујући њима, можемо да организујемо овакву награду, рекао је Милан Недић, директор Радио Београда.

По оцени жирија, дело Јована Бабића је "кохерентна студија о појму одбране који се осветљава с етичког аспекта и задире врло компетентно у област политичке филозофије и филозофије права."

"Ради се о томе шта је одбрана, шта је оно што вреди бранити. Ја мислим да је то присутно можда и на насловној страни књиге, породица, кућа, завичај и своја земља", рекао је проф. Јован Бабић.

Недавно је један академик рекао да је Радио Београд 2 у медијској слици последња танка линија одбране културе и уметности. Програм је потврда да на тој танкој али значајној линији и даље остаје.

 

Остали аутори: Весна Јовановић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. авг 2019, 23:31) - Gospava zivkovic [нерегистровани]

Nis

Cestitam Vam 61-nu godisnjicu uspesnog rada sto Vam i zelim i buducnosti.Ja zajedno sa Vama slavim rodjendan,rodjena sam tog znacajnog dana 23.08.1958 god.za moje roditelje kao sto je i Vama znacajni dan pocetka emitovanja Vaseg programa....SRECNO