Ђорђевић: Бољи услови у социјалним установама

У наредном периоду у центрима за социјални рад и другим социјалним установама биће повећан број запослених, како би квалитет услуге корисницима тих центара био бољи, али ће се радити и на побољшању услова за запослене у тим установама, рекао је министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић.

Министар Зоран Ђорђевић састао се са запосленима у социјалним установама како би представио нови систем функционисања тих установа у информационом систему извршења буџета.

Том приликом је навео да је састанак организован с циљем да центри за социјални рад и социјалне установе, кад је реч финансирању, профункционишу у пуном капацитету.

Ђорђевић је рекао да постоји довољно новца у буџету који се може правилно расподелити и уложити у развијање услуга социјалних установа, њихов квалитет, као и квалитет смештаја и капацитете установа.

Министар је навео да је начин рада тих установа, а који је важио за нека прошла времена, сада иза нас, али да и даље постоји ризик да се свима дешавају грешке у распоређивању средстава из буџета.

"Министарство финансија има разумевања за наше грешке и уз њихову вољу постоји начин да исправимо грешке", истакао је Ђорђевић и напоменуо да је нови начин рада обавеза државе Србије у приступању ЕУ , али и према ММФ-у.

Додао је да инсистирање на томе да све буде у складу са законом остаје наша једина директива и нешто чега и даље морамо да се придржавамо.

"Ја од тога нећу одступити ни педаљ", поручио је министар обраћајући се социјалним радницима.

Додао је да је свестан да је материјални положај запослених у социјалним установама испод нивоа који заслужује њихов посао и образовање.

"Мени је лично криво што Закон о платама и платним разредима није заживео 1. јануара ове године и што је одложено за следећу годину, јер би данас имао потпуно другачији концепт када је у питању ваш материјални положај", рекао је Ђорђевић.

Министар је објаснио да је новим законом предвиђено стављање запослених у социјалним установама "на место где припадају, раме уз раме са занимањима која су пандан њима", те навео да и медицинско особље заслужује више него што данас има и да је уверен да ће се тим законом све то регулисати.

број коментара 0 Пошаљи коментар