Повереница представила извештај о равноправности за 2017.

Највећи број притужби које се односе на равноправност у прошлој години поднет је због дискриминације по основу инвалидитета, старосног доба и пола.

Следе притужбе због дискриминације по основу здравственог стања, националне припадности и по другим основима, наводи се у Редовном годишњем извештају Повереника о стању у области заштите равноправности за 2017. годину.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић представила је тај извештај члановима и чланицама Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, на седници у Народној скупштини Републике Србије.

Она је је упознала посланике и посланице са кључним подацима из извештаја, као и изазовима у остваривању равноправности, саопштено је из Канцеларије Поверенице.

У извештају се такође наводи да је, у погледу области друштвених односа у којима се најчешће подносе притужбе, област рада и запошљавања и даље на првом месту према броју поднетих притужби.

На седници је представљен и део извештаја посвећен препорукама за сузбијање дискриминације и унапређење равноправности.

Чланови Одбора истакли су да Извештај садржи свеобухватан преглед стања и релевантне податке који могу бити од значаја за даље креирање и унапређење јавних политика, као и од велике користи за рад народних посланика.

Седницом је председавао Мехо Омеровић, председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, додаје се у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар