Вулин: Војска Србије је чувар породичних вредности

Министар одбране Александар Вулин разговарао је са потпоручником Стефаном Марковићем, који је у униформи Војске Србије склопио брак са супругом Мајом, припадницом МУП-а, на колективном венчању у Београду, на коме је овај пар предводио колону младенаца.

Александар Вулин је, млади брачни пар, том приликом, наградио седмодневним боравком у у објекту Војне установе "Тара", где након венчања, могу провести медени месец.

Честитајући младом брачном пару, Вулин је истакао да је веома поносан на те младе људе који на такав начин репрезентују колико су они поносни на своју Војску и на своју државу.

"Нема лепше слике него кад видите младог човека, уз то и официра, једног од наших најбољих младих људи, који тако поносно носи своју униформу и тако поносно носи ознаке Војске Србије. Ово је наш начин да кажемо колико ценимо овакав потез, колико смо поносни на младе људе и можемо да будемо веома срећни што овакве супружнике и људе имамо у саставу наших структура безбедности, јер је младожења припадник Војске, а млада из Министарства унутрашњих послова", нагласио је Вулин.

Према његовим речима, Војска Србије је чувар традиционалних вредности, чувар и узданица породице у Србији. 

Навео је да се Војска Србије радује сваком повећању породице и да ће учинити све да имамо што више оваквих брачних парова и овакве радости.

"Војска Србије је поносна на ове људе и наставиће да брине о њима", поручио је министар.

Брачном пару медени месец на Тари

Младожења у свечаној плавој униформи Војске Србије био је један од најзапаженијих јуче на колективном венчању испред Старог двора, па је управо Марковићима припала посебна част да предводе колону младенаца.

"Одлучио сам да се венчам у униформи зато што сам хтео да будем другачији од осталих, али и зато што сам поносан и задовољан јер носим ову униформу", истиче потпоручник Марковић.

Говорећи о утисцима са јучерашњег венчања, истиче да је радо прихватио идеју своје будуће супруге да брак склопе баш на тој манифестацији, а тај дан, како су се обоје сагласили, остаће им у најлепшем сећању.

"Боравак на Тари којим смо награђени значи нам много у овом тренутку, јер смо свакако и планирали да отпутујемо негде на медени месец. Захвалио бих министру одбране на том поклону", нагласио је потпоручник Марковић.

Потпоручник Марковић, родом из Неготина, био је најбољи кадет међу колегама са смера РВиПВО, за шта је на промоцији официра прошлог септембра награђен пиштољем са посветом.

Запослен је на аеродрому "Батајница", на дужности командира првог вода у артиљеријско-ракетној батерији за ракетна дејства малог домета у Центру за обуку РВиПВО.

Његова супруга Маја, такође из Неготина, полицијски је службеник, а проширење породице очекују крајем лета.

број коментара 17 пошаљи коментар
(уторак, 22. мај 2018, 09:17)
Irena [нерегистровани]

Bilo nekad i sad

Oduvek bila i bice.

(уторак, 22. мај 2018, 07:18)
riki [нерегистровани]

riki

jaka vojska znaci jaka Srbija

(уторак, 22. мај 2018, 00:39)
Milica [нерегистровани]

Komentar

Vojska i Crkva , čuvari su naših tradicionalnih vrednosti.

(понедељак, 21. мај 2018, 23:57)
roki [нерегистровани]

vojska

Vojska je sigurno institucija koja jos uvek ima neki ugled u narodu. Modernizovana, sada je jos bolja.

(понедељак, 21. мај 2018, 23:15)
Ana [нерегистровани]

Tacnost

Mladencima sve cestitke a policiji i ministru svaka cast.

(понедељак, 21. мај 2018, 22:50)
nina [нерегистровани]

mimi@gmail.com

Sretno mladencima.

(понедељак, 21. мај 2018, 22:09)
Mare [нерегистровани]

Brak

Bravo za novi bracni par i sve najbolje u zajednickom zivotu, sada neka podignu stambeni kredit i neka zakupe stan koji ce drzava praviti za njih.

(понедељак, 21. мај 2018, 22:00)
juja [нерегистровани]

vojska

Vojska je nas ponos i prava vrednost nas i nase zemlje !

(понедељак, 21. мај 2018, 21:33)
anonymous [нерегистровани]

Postovanje

Srbi vole i postuju vojsku kao instituciju od nacionalnog znacaja.

(понедељак, 21. мај 2018, 18:07)
anonymous [нерегистровани]

daxa

Jos uvek se neguju prave vrednosti.