Како до јефтиних авио-карата?

Ове туристичке сезоне неће бити поскупљења авио-карата, саопштио је Аеродром "Никола Тесла". Неће га бити ни од јесени, када би званично француски "Ванси" требало да преузме аеродром. Све нискобуџетне компаније задржале су предвиђени летњи ред летења. Међутим, места у авионима за сезону је све мање, упозоравају агенти и додају да је сада прави тренутак за резервацију и куповину карата.

За упорне и брзе повратна карта до Америке може коштати до 450 евра, уз преседање у некој од европских метропола.

Најскупљи летови су и даље до Шпаније и Португалије, за које нема много директних летова, осим чартер-летова за туристичке аранжмане који су некада скоро пола цене самог аранжмана.

Повратне карте су око 260 евра са таксама, а најмање задржавање седам дана, мада се такве карте тешко налазе јер сви продају заједно хотел и авион.

Слично је и за Грчку, где се прво нуде аранжмани, а тек онда преостала места на чартеру, где је цена такође око 250 евра за повратну карту. Турска је нешто јефтинија, али се тамо не исплати тражити само карту јер је смештај много скупљи ван аранжмана.

За прекоокеанске летове цена је много нижа него ранијих година. Карте се продају по цени од 450 до 650 евра, а најјефтиније се лети преко Мађарске и Пољске, мада има неких акција и код великих тур-опертера. Лет до Њујорка и даље је најпопуларнији директно из Београда.

Карте су јефтиније ако се траже директно на сајтовима нискобуџетних компанија, а не на претраживачима.

Неопходно је распитати се о пртљагу, јер се, на пример, ручни мери на самом уласку у авион и доплата може понекад бити већа од цене карте.

Женска ташна се код многих нискотарифних компанија рачуна као ручни пртљаг па путница нема право на додатни.

Остали аутори: Драган Милутиновић
број коментара 0 Пошаљи коментар