Шарчевић: Дигитални уџбеници и за припаднике националних мањина

Нацрт закона о уџбеницима који предвиђа увођење дигиталних уџбеника у завршној је фази, што подразумева да ће они бити обезбеђени и средњошколцима, припадницима националних мањина, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић.

Младен Шарчевић је, на састанку са представницима Хрватског националног већа, најавио да ће се закон о уџбеницима у Скупштини наћи на пролеће.

Како је наведено у саопштењу Министарства просвете, Шарчевић сматра да ће нови закон имати велики значај за образовање хрватске, али и других националних мањина, те поручује да је време за разговор о оснивању катедре за хрватски језик и о лекторима.

Представници Хрватског националног већа оценили су да постоји добра сарадња са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије, и указали на потребу повећања броја средњошколских профила на хрватском језику, уз опаску да има потешкоћа у вези с језичком стручношћу кадрова који предају на хрватском језику.

Копредседавајући Међувладиног мешовитог одбора Србије и Хрватске и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак рекао је да су отворена питања више ствар дијалога, него измене прописа.

број коментара 0 пошаљи коментар