Највеће мачванско село на мети лопова – са оваца и јаја прешли на готовину

У Бадовинцима, највећем мачванском селу, од почетка године догодило се неколико тешких крађа и разбојништво. Двојици мештана лопови су нанели тешке телесне повреде. До сада су ухапшене три особе. Упади у куће плаше мештане, који су навикли да им неко уђе у газдинство и украде прасе или јагње. Ово је, кажу, много озбиљније.

Учестале крађе у сеоским домаћинствима узнемирили се мештане Бадовинаца. На мети лопова углавном су, кажу, старачка и самачка домаћинства. У последњој провали тешко је повређен пензионер.

"Сво окружење и наш комшилук живи у страху, једноставно немамо мира. Велика је пометња у том нашем окружењу, то што се десило, то је један старац обичан који је живео сам'', каже једна мештанка.

Председник Савета МЗ Бадовинци Александар Вуловић објашњава да је непозната група момака насрнула на једног пензионера за кога се претпостављало да је имао нешто више готовине.

"Он се успротивио да им да новац, они су применили силу, пребили човека, унаказили га. Последице тога су узет новац и његово лечење у болници", рекао је Вуловић.

У пљачки је повређен и наставник основне школе.

Проваљено и у пошту

Лопови су, према речима мештана, у јануару украли око 20.000 евра. Раније се, кажу, крала стока – у куће се није улазило.

"Раније је то било оно кокошарење, да л' ће украсти јагње, прасе, овцу, насад јаја, а сад је почело то много озбиљније", каже мештанин.

Средином јануара проваљено је и у сеоску пошту. Лопови нису успели да отворе металну касу, па су, према наводима полиције, узели једну пошиљку.

У полицији нису желели да говоре пред нашом камером. У писаном одговору кажу да су расветлили две тешке крађе и разбојништво које се догодило у јануару.

Ухапшене су три особе, а за починиоцем још једне крађе се, како наводе, интензивно трага.

број коментара 3 пошаљи коментар
(уторак, 13. феб 2018, 14:31)
anonymous [нерегистровани]

essss

Kad će se već jednom stati kradjama da pošten čovek može da živi??? Američki zakon je ZAKON.

(уторак, 13. феб 2018, 10:17)
anonymousPera [нерегистровани]

Primenite američki zakon

Na privatnom posedu ubiješ provalnika i ne odgovaraš.

(уторак, 13. феб 2018, 10:02)
Danex [нерегистровани]

Pocetak

Tako se počinje. Država toletiše sitno delo krađe. Kao do toliko nije ništa a posle je krađa. Treba uvesti nultu toleranciju na krađu.
Lopov nije ukrao mion samo zato što ga nije bilo.
Ovako, ljudi koji poštuju državu, plaćaju i sve obaveze, pa i policiju, nisu zaštićeni od neradnika probisveta i sl.