Почела обнова интерната Војне гимназије

Почела је обнова интерната Војне гимназије у оквиру које ће бити реконструисане све ученичке собе и заједничке просторије, а радове су обишли председница Владе Србије Ана Брнабић и министар одбране Александар Вулин. Министарство одбране објавило је Конкурс за упис 87 кандидата на Војну академију и 25 кандидата на Медицински факултет Војномедицинске академије.

Председница Владе је изјавила да је Војна гимназија "једна од најбољих школа, понос Београда и Србије", као и да је важан сегмент система одбране.

"Ученици Војне гимназије су међу елитом и крајње је време да им обезбедимо боље услове за рад и учење", рекла је премијерка и подсетила да у Војној гимназији на једно место конкурише више од 20 кандидата.

Она је додала да је важно да се систему одбране каже "хвала", што је већ учињено кроз повећање плата, обезбеђивањем станова, али и на овај начин побољшавњем услова за школовање средњошколаца и академаца.

"Тако смо дошли до реконструкције Војне гимназује, интерната и Војне академије", рекла је Брнабић и додала да је у сарадњи с Градом Београдом предвиђено да се зграда Војне гимназије прогласи спомеником културе, те ће тиме бити обезбеђено стално финансирање одржавања.

Министар одбране Александар Вулин рекао је да је за прву фазу обнове Војне гимназије издвојено више од 30 милиона динара.

"Ова деца су елита и најбоље што имамо. Ова деца имаће најбоље могуће услове за живот. Када уђете у безбедносни систем Србије, ви сте ушли у друштво најбољих", казао је Вулин.

Ректор Универзитета одбране генерал мајор Младен Вуруна подсетио је да је Војна гимназија део Универзитета одбране и да ученици који заврше ту гимназију обично настављају образовање у Војној академији.

Вуруна је рекао да је у току конкурс за упис ученика у Војну гимназију и за пријем кандидата на Војну академију и позвао све зинтересоване да се пријаве.

У интернату је 516 ученика Гимназије и Средње стручне војне школе.

број коментара 0 пошаљи коментар