"Није донета одлука о наплаћивању улаза на Калемегдан"

Поводом информације о могућем наплаћивању улаза на Калемегданску тврђаву, градска секретарка за културу Ивона Јевтић изјавила је да се никакве одлуке у вези са тврђавом неће доносити без консензуса свих релевантних институција на државном и градском нивоу.

Ивона Јевтић je демантовала наводе појединих медија да ће улаз на Калемегдан бити наплаћиван, преноси Фонет.

"Нешто што је било на разини разговора и идеје у медијима је пренето као одлука, што је недопустиво. Напросто је било речи о томе да је у свету то честа пракса, али одлука о томе неће зависити од предузећа које се о тврђави стара, нити од било чијих афинитета", навела је Ивона Јевтић у писаној изјави.

Истакла је да Калемегданска тврђава као заштитни знак Београда, оно по чему смо у европским и светским размерама познати, остаје део градске баштине на добробит свих грађана и посетилаца нашег главног града.

број коментара 4 пошаљи коментар
(уторак, 19. сеп 2017, 22:44)
Stefan [нерегистровани]

Zanimljivo

Pa kada se sredi kalemegdan da bude zaista zanimljiv i da postoje ljudi u kostimima iz tog perioda itd onda mozete da napletite. Kad nas je uvek prvo uzmi pare pa.za.20.godina dobijed sta treba

(уторак, 19. сеп 2017, 22:38)
anonymous [нерегистровани]

Nikada

Ma ko da je na vlasti nikada se ne smo dozvoliti da se naplacuje ulaz na Kalemgdan i Adu Ciganliju.

(уторак, 19. сеп 2017, 21:48)
Bozic [нерегистровани]

total promasaj

To bi bila katastrofalna greska. Sve treba otvoriti kako bi se privukli strani turisti. Pogledajte kako to rade Svajcarci i bicevam mnogo jasnije

(уторак, 19. сеп 2017, 21:01)
anonymous [нерегистровани]

Niko

Niko ne bi ni prisao Kalemegdanu kada bi ulaznica bila na primer samo 10 dinara.