Лекција хуманости малог Фархада

Градски менаџер Горан Весић, комесар за избеглице Владимир Цуцић и певачица Светлана Ражнатовић посетили су у Центру за азил у Крњачи десетогодишњег Фархада Нурија, мигранта, хуманог уметника из Авганистана који је од својих радова направио изложбу и прикупљени новац одлучио да донира за лечење седмогодишњег Немање Дамчевића, коме је је након операције тумора на мозгу потребан новац за терапију.

Након свега што је прошао, мали Фархад је нагло одрастао. Градски менаџер Горан Весић рекао је да град жели да покаже да људи који дођу из далека могу да постану део наше заједнице.

Весић је купио две слике а Фархад му је поклонио слику Новака Ђоковића. Потом је Весић обећао Фархаду да ће га у септембру упознати са славним тенисером.

"Београђанин се ретко постаје рођењем. Београђанин се постаје духом који носите у себи. Београђанин си ако волиш, чуваш и поштујеш свој град. Београђанин си ако волиш друге људе и ако си солидаран са другима. Мали Фархад Нури, који је из Авганистана, заједно са својом поридицом нашао је свој привремени мир овде у Београду, а својим гестом је постао Београђанин", рекао је Весић.

"Само желим да кажем хвала за све што сте урадили данас и за све. И то је то", рекао је Фархад Нури.

"Некад је довољно да нас мала деца науче битним стварима у животу, без обзира чија су. Било би лепо да он и његова породица и многи други добри људи остану овде", рекао је комесар за избеглице Владимир Цуцић.

У целој Србији сада има нешто мање од четири и по хиљаде миграната.

број коментара 1 пошаљи коментар
(субота, 12. авг 2017, 20:25)
Tomislav [нерегистровани]

Bravo momcino!

Koliko je samo dobrih ljudi proslo kroz Srbiju? Pomogli smo im u njihovoj nevolji ali bilo bi jako dobro da smo ih bolje upoznali i po nekog makar pokusali da zadrzimo.