СНС тражи оставку Нате Месаровић

Напредњаци траже оставку председнице Врховног савета судства Нате Месаровић због тврдњи да не зна ко је Владимир Цвијан, изјавио Александар Вучић. Месаровић тврди да никада није изјавила да га не познаје, већ да не зна ко је Цвијан, имајући у виду начин његовог представљања приликом преласка у СНС.

Српска напредна странка тражи од председнице Врховног савета судства Нате Месаровић да поднесе оставку, јер је, како је рекао заменик председника странке Александар Вучић, "говорила неистину када је тврдила да не зна ко је Владимир Цвијан".

Напредњаци су у прилог томе на конференицији за новинаре пустили тонски снимак разговора Месаровићеве и Цвијана, за који тврде да је део целокупног тонског записа у трајању од три сата и да је снимљен 10. марта, што, како су навели, потврђује да Месаровићева не говори истину када каже да не познаје новог члана СНС.

Цвијан је рекао да је "разговор, који је трајао три сата, вођен 10. марта у Ресавској 42, на позив Месаровићеве" и да ће бити достављен Тужилаштву.

Вучић је нагласио да СНС прикупља обиман материјал о корупцији у правосуђу, који ће, како је рекао, поткрепити недавне Цвијанове наводе о томе, а који ће такође доставити Тужилаштву.

"Што се тиче садржине разговора, нека се надлежни тиме баве", рекао је Вучић, одговарајући на питање како се са сигурношћи може знати да је током разговора Цвијана и Месаровићеве било речи о реформи правосуђа, пошто се о томе не говори у делу који су новинари чули.

Вучић је одбио да одговори на питање одакле му снимак. "Трака ми је пала са неба и немам намеру било коме да кажем ко ми је доставио", одговорио је Вучић.

"Ја одговарам за то, ја знам одакле је трака, али нећу да кажем, могу да ме муче, али нећи рећи име човека који ми је доставио снимак. Спреман сам да за то одговарам", рекао је Вучић.

Александар Вучић је додао да му је Цвијан пре конференције за новинаре рекао да је "уплашен за његову судбину после емитовања снимка".

"Не интересује ме суд Демократске странке, већ суд народа и спреман сам да одговарам за то", поновио је Вучић.

Вучић је оптужио ДС да против Цвијана води "хистеричну кампању, уз брутално коришћење својих медија, како би победили на локалним изборима у Аранђеловцу и због тога што се Цвијан дрзнуо да дирне у осиње гнездо и говори о реформи правосуђа".

Вучић је оценио да је та кампања израз "ауторитарности режима".

Одговор Месаровићеве

Председница Високог савета судства и Врховног касационог суда Ната Месаровић рекла је да никада није изјавила да Владимира Цвијана не познаје, већ да не зна ко је Цвијан, имајући у виду начин његовог представљања и његових квалификација приликом преласка у Српску напредну странку када је изнео оптужбе на њен рачун и рачун министарке правде.

"Више пута сам истицала да имам уверење да сви желе да се баве правосуђем и да врше избор судија, али да је то у искључивој надлежности Високог савета судства, тако да у том поступку не може учествовати ни председник државе, па ни запослени у његовом кабинету", истакла је Месаровић.

Изненађена чињеницом да се чланови Високог савета судства оптужују за корупцију приликом избора судија и да због тога службеник у Председништву подноси остваку позвала сам га службеним путем у службене просторије да ме евентуално упозна са индицијама и доказима којим располаже, објаснила је Месаровићева.

Додала је да је Цвијан одбио да то изнесе, "говорећи да је о томе упознао свог послодавца".

Осим ње, навела је председница Високог савета судства, том састанку је присуствовао и њен саветник, као и да о самом састанку постоји записник.

"Након нашег разговора, на првом следећем састанку који је одржао Високи савет судства обавестила сам чланове тог тела о обављеном разговору и изнетим оптужбама", додала је она.

Очекујем да ће надлежно тужилаштво одговорити српској јавности да ли се могу службени разговори неовлашћено прислушкивати, а потом неовлашћено износити у јавност. Против тога смо се давно изборили, али је након овога потпуно јасно да се у Србији врше кривична дела, крше људска права и Србија доводи у ситуацију да не може напред, рекла је Месаровићева.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 22. апр 2010, 18:40) - anonymous [нерегистровани]

sns

dokle cemo slusati ove vodje bivsih radikala svaki ubogi dan izlaze u javnosti sa koje kakvim izjavama dali neko moze da im stane na put i da zastiti gledaoce ili gasi televizor da bih imao svoj mir

(четвртак, 22. апр 2010, 11:14) - anonymous [нерегистровани]

interesantno

Kada gosp. Vucicu postave pitanje odakle Gosp. Nikolicu da kupi toliki skup stan on ne odgovara na pitanje nego postavlja pitanje kako drugi iz vlade kupuju stanove. Totalno licemerje i neiskernost kao svi u njegovoj patiji. Samo izmislaju neke smicalice i spletke svaki dan neko drugi iz partije pojavluju se na ekranima, to im je postalo neka vrsta glume i zanimanje.

(среда, 21. апр 2010, 16:37) - Misko!! [нерегистровани]

Dokle vise!!

Dokle vida da slusamo i gledamo ovo,kad ce vec jednom nas narod da se probudi i progleda.Zar nevidite da SNS je jos uvek u 90-tim godinama!!!

(среда, 21. апр 2010, 15:43) - anonymous [нерегистровани]

Stan

Vi posteni Srpski domacini sto kupujete stan od 400.000.00 Eura stvarno imate pravo da trazite smenu nekoga haha.Pa koga vi vise zamajavate u Srbiji?Stvarno nemam reci.

(среда, 21. апр 2010, 15:24) - anonymous [нерегистровани]

Pitanje

I, jos jedno pitanje: Odakle SNS-u toliko puno novca za reklamne materijale za arandjelovacke lokalne izbore? To je partija koja se izrodila posle kise, sigurno nije nasledila sredstva SRS-a.
Kad ce gradjani Srbije konacno moci da imaju uvid u finansijsko stanje i kretanje novca kojim se finansiraju sropske partije? Bas bi me zanimalo.
Ovim se radja jos jedno pitanje za Vucica: Šarić, a?

(среда, 21. апр 2010, 15:02) - Dobro dosli u stvarnost [нерегистровани]

Nista od novih izbora

Tako vam i treba, ocete da prikupljate potpise i rusite vladu, sada na sve nacine gledaju da vas diskredituju :)
Zaboravili ste onu staru: U CIJIM SU RUKAMA MEDIJI, NJEGOVA JE I VLAST.

(среда, 21. апр 2010, 14:42) - anonymous [нерегистровани]

Sujeta

A što bi pa morala da zna koje dotična osoba?
Ne znam ni ja, pa šta. A ne znam ni ko ste Vi, kao što ni Vi ne znate ko sam ja. Da li Vam možda i to smeta? Ja ne vidim u čemu je problem.