Полиција ради свој посао

Борба против корупције, организованог, али и других облика криминала, приоритет је Владе Србије и у том погледу Министарство унутрашњих послова је постигло значајне резултате, рекао министар Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић оценио је да су у борби против корупције и организованог криминала остварени значајни резултати, али и да је полиција у Србији успела да одржи јавни ред и мир.

"Приоритет Владе Србије је свакако борба против корупције, организованог, али и других облика криминала, и Министарство је у том погледу постигло значајне резултате", рекао је Дачић у Бору.

Према његовим речима, МУП је у време оправданог социјалног и економског незадовољства различитих категорија становништва, успео да одржи ред и мир, и спречи велике сукобе и инциденте у којима су могли да буду угрожени животи људи и њихова имовина.

Дачић је навео да због нестабилне глобалне климатске ситуације српску полицију тек очекују изазови, као што је деловање на пожаре и поплаве, али да су припадници МУП-а и до сада добро реаговали у сличним ванредним ситуацијама.

"Битно је да полиција остварује све функције и ужива поверење грађана, нарочито у срединама у којима су њени припадници једини представници државних органа", додао је министар.

Он је рекао да што пре треба попунити упражњена кадровска места у полицијским управама широм Србије.

Дачић је додао да ће усвајање европских стандарда утицати и на МУП јер подразумева висок ниво у остваривању људских права и слобода пред Министарством, као и одговорност у понашању полиције према грађанима, високе стандарде у области контроле граница и одржавања јавног реда и мира.

број коментара 0 Пошаљи коментар