Курти и Мустафа сутра са амбасадорима Квинте

Из Покрета Самоопредељење саопштили су да ни после данашњег састанка са званичницима Демократског савеза Косова није постигнут договор о формирању косовске владе, те да ће разговори бити настављени сутра у присуству амбасадора земаља такозване Квинте у Приштини.

"Данас поподне у Скупштини Косова одржан је још један састанак између ПС и ДСК. Није постигнут никакав договор", наводи се у саопштењу покрета Самоопредељење.

Консултације ће бити настављене сутра, а присуствоваће им представници Сједињених Америчких Држава, Немачке, Велике Британије, Француске и Италије, као и Канцеларије Европске уније у Приштини.

Из ПС истичу да је остало још осам дана, до 4. фебруара, када истиче рок њиховом мандатару Аљбину Куртију за формирање владе.

Док ПС инсистира на останку свог потпредседника Глаука Коњуфце на месту председника Скупштине, ДСК тражи да Коњуфца напусти ту функцију и препусти је њима до избора председника Косова, када Хашиму Тачију исткне мандат у пролеће следеће године.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јан 2020, 22:36) - FORum LIvii [нерегистровани]

FARSA

Курти и Мустафа сутра са амбасадорима Квинте. Kurta i Murta idu po svoje misljenje !!! 

(понедељак, 27. јан 2020, 22:13) - anonymous [нерегистровани]

konacno

E konacno da se vidi ko kosi, a ko vodu nosi. Ovaj sutrasnji sastanak o obrazovanju pristinske vlade uz prisustvo takozvanih ambasadora konacno pokazuje koliko je tzv. Kosovo nezavisna drzava...