Американци заузели цео Давос, Вучић смештен у Клостерс

Председник Александар Вучић допутовао је у Швајцарску где ће учествовати на Светском економском форуму у Давосу.

"Шесту годину заредом боримо се за боље позиционирање Србије у свету и долазак нових инвеститора у нашу Србију", написао је Вучић на Инстаграму.

Навео је и да су "Американци заузели цео Давос" и да је наша делегација смештена у Клостерс, који је двадесетак километара од конгресног центра.

Председник ће током дана присуствовати званичном отварању Форума и излагању председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, као и скупу на којем ће се обратити председник САД Доналд Трамп.

На форуму светских економских лидера, председник Вучић ће учествовати на сесији "Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана".

Планирано је и обраћање председника Србије на скупу под називом "Генерисање раста за Централну и Источну Европу".

Током дводневног боравка у Давосу, Вучић ће имати и низ билатералних сусрета са светским званичницима, привредницима и представницима финансијских институција.

Једна од најважнијих сесија током јубиларног 50. Форума биће "Спречавање климатске апокалипсе". 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 20. јан 2020, 16:19) - anonymous [нерегистровани]

Klosters

To me podseća na Pariz i stramno mesto na bini koje je Vučić prihvatio. Sada imamo puteve a uskoro i aerodrome u svakom gradu. Biće navala investitora, da ćemo morati da odbijamo. U zemlji bajki može sve.

(понедељак, 20. јан 2020, 15:47) - anonymous [нерегистровани]

Sprecavanje

Sprecavanje klimatske apokalipse po logici zdravog razuma od strane onih koji su nas doveli do kraja naprosto nije moguce.