Европски парламентарци: Бојкот није добар пут

Бојкот избора није добар пут, надам се да ће се предомислити они који то заговарају, поручио је Кнут Флекенштајн, један од посредника Европског парламента у дијалогу власти и опозиције.

Флекенштајн је то изјавио после завршне рунде дијалога у Народној скупштини о изборним условима.

"Сматрамо да бојкот није добар пут. Надам се да ће они који су се одлучили за бојкот или размишљају о томе - одлучити другачије", рекао је Флекенштајн.

Известилац ЕП за Србију Владимир Билчик рекао је на истој прес конференцији да ће Европски парламент формирати "краткорочну посматрачку мисију", која ће пратити изборе у Србији.

Европарламентарка Тања Фајон рекла је да су се сви учесници дијалога сложили да је напредак постигнут у погледу обезбеђивања изборних услова.

"Постигли смо договор за именовање пет нових чланова РЕМ-а", рекла је Фајонова и додала да је то значајно за питање слободе медија и да отвара простор да се нешто мења.

Коментаришући одлуку Савеза за Србију да блокира РТС, Тања Фајон је рекла да грађани имају право на мирне демонстрације, јер је то темељ демократије. Истакла је и да новинари имају право да раде слободно и професионално, без притисака, уз обавезу да не шире лажне вести, али и да је обавеза политичара да не шире мржњу и поделе.

Флекештајн каже да разуме разлоге опозиционих странака да организују такве протесте, али је нагласио да не сме бити насиља.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 14. дец 2019, 10:53) - anonymous Lala [нерегистровани]

Ta idi,

Da li je blokada RTS - a miran protest ?

(субота, 14. дец 2019, 10:52) - anonymous [нерегистровани]

Uslovi za izbori bili bolji pre 18 godina

Ako vodece opozicione partije bojkotuju izbore onda se salje poruka da drzava nije demokratska i da vladavina prva kao i sloboda medija ne postoje. U takvoj jednoj atmosferi voditi debatu o prikljucenju EU, razresenju KiM je besmisleno.

(субота, 14. дец 2019, 09:16) - anonymous [нерегистровани]

Бојкот

Наравно да неће да одустану од бојкота, ако изађу на изборе, можда добију 3-4% гласова, можда неки и пређу цензус и онда иду у заборав. Ако бојкотују, мисле да имају право и на блокаде и на протесте и на свакакве идеје.
Разумем бојкот или блокаде ако је разлика на изборима мала и онда се посумња у неко намештање али овде је разлика огромна и само неко овакав може да бојкотује изборе. Уместо да раде на поправљању свог имиџа, они раде на лаганом гашењу. Није неки проблем, опет ће да направе нове странке са 2-3% гласача и опет ће да се буне.