Брнабићева на полагању заклетве новоизабраног председника Аргентине

Премијерка Србије Ана Брнабић присуствовала је полагању заклетве новоизабраног председника Аргентине Алберта Фернандеза.

Своје присуство на инаугурацији новог председника Аргентине, председница владе види као показатељ заиста блиских односа између две земље, као и спремности да уложимо додатну енергију у даљи развој наших односа.

Ана Брнабић је на Твитеру објавила да јој је била част што је присуствовала инаугурацији аргентинског председника.

"Част ми је што сам данас присуствовала инаугурацији председника Алберта Фернандеза у Буенос Ајресу. Желим вам пуно успеха у даљем раду и амбициозном програму економског раста. Радујем се даљем јачању пријатељства између Аргентине и Србије!", поручила је Брнабићева.

Премијерка Србије се јуче састала са новим аргентинским министром иностраних послова и том приликом захвалила на њиховој огромној подршци и поштовању нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Додала је да је Аргентина за нас веома важна земља, која је увек штитила међународне принципе правде.

Премијерка Брнабић је изразила велико задовољство што је током јучерашњег дана у згради амбасаде Републике Србије, у име председника Републике Србије Александра Вучића, уручила Златну медаљу за заслуге Сусани Руиз Ћерути, бившој министарки иностраних послова.

Ћерути је у име Републике Аргентине изнела "бриљантну одбрану принципа међународног права пред Међународним судом правде у Хагу о легалности једнострано проглашене независности Косова и Метохије", наводи се у саопштењу из канцеларије премијерке.

Председница владе је истакла да Србију и Аргентину спаја пријатељство дуго девет деценија, а да ћемо ми у будућности наставити да јачамо наше пријатељство и да ћемо се трудити да Србија и њени грађани никада не забораве оно што друге пријатељске земље, попут Аргентине, чине за нас.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 10. дец 2019, 20:38) - anonymous [нерегистровани]

Argentina

se ponovo, ponosno i razborito odrekla neokolonijalnih "usluga" MMF- a!