Вокер: Нисам изненађен Вучићевом изјавом

Бивши амбасадор мисије ОЕБС на Косову Вилијам Вокер, изјавио је да није изненађен изјавом председника Србије Александра Вучића да је измислио масакр у Рачку и додао да ово није први пут да званичници из Београда дају такве изјаве, преноси "Косово онлајн".

Вилијам Вокер наводи да постоји довољно доказа шта се догодило у Рачку, преноси Косово онлајн.  

"Ово није први пут у последњих 20 година да ме званичници у Београду називају различитим именима и измишљају шта се догодило у Рачку. Постоји довољно доказа шта се догодило. Спровели смо једну истрагу, али и друге истраге које су такође извршене о овом масакру, имале су исти закључак, као што сам навео. Жао ми је што се господин Вучић не слаже са овим и мисли другачије", нагласио је Вокер.

Такође, је поручио да је врло забринут због тога што, према његовим речима, починитељи масакра нису кажњени.

"Масакр у Рачку извршиле су безбедносне снаге из Београда и било ко да је био одговоран за тај масакр, мора бити изведен пред лице правде. То се још није догодило и бојим се да Србија тврди да је овај масакр лажна превара. Међутим, мислим да свет зна боље", указао је Вокер .

Председник Србије Александар Вучић, говорећи о изрицању казне Ивану Тодосијевићу бившем министру администрације и локалне самоуправе , назвао је масакр у Рачку измишљотином и исценираним догађајем од стране Вокера.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 07. дец 2019, 13:37) - anonymous [нерегистровани]

Свет

"Свет" зна боље. Значи г-дин Вокер је свет?

(субота, 07. дец 2019, 01:18) - anonymous [нерегистровани]

kako

je brzo je saznao