Годфри: Случај браће Битићи јесте важно, не и најважније питање у односима Србије и САД

Амерички амбасадор у Београду Ентони Годфри поручио је да случај браће Битићи није најважније питање у односима САД и Србије. Иапк, Годфри напомиње да је о том питању већ разговарао са српским званичницима у жељи да се дође до праведног решења.

Ентони Годфри истиче да случај браће Битићи, иако није најважније питање које се потеже у односима САД и Србије, ипак јесте важно.

"Моје сведочење пред Сенатом је такође инститирало на правди за породицу Битићи. То сам већ потегао у сарадњи са вашим државним званичницима. Мора се доћи до праведног решења", рекао је Годфри одговарајући на питање колико је свестан важности тог случаја за односе две земље и да ли је о томе разговарао са српским званичнима.

На панелу о односима Србије и САД у оквиру Београдске НАТО недеље, Годфри је додао да треба више урадити да би се грађани Србије информисали о вредности добрих односа између Србије и Америке, као и о томе који су бенефити од чланства у НАТО за Србију и регион.

"Увек желим да шаљем позитивне поруке. Не бих да говорим о опасностима ангжовања са Кином и Русијом, већ пре да скренем пажњу на добробити блиске сарадње са САД. Кад год су добри односи између Србије и Америке, односи у региону су добри, а када су лоши, лоша је ситуација у целом региону", истакао је Годфри.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 13. нов 2019, 21:12) - anonymous [нерегистровани]

Na Vama je odgovornost

Imate sansu da popravite te odnose, za pocetak povucite priznanje tzv. Kosova i postujte medjunarodno pravo.