Једномесечни притвор ухапшеном полицајцу са севера Косова

Основни суд у Приштини одредио је притвор до 30 дана полицајцу Радету Басари који је ухапшен у акцији специјелне јединице РОСУ у среду у Северној Митровици.

Једномесечни притвор суд је одредио на захтев тужиоца Сиљ Хоџе. У образложењу суда се наводи да је Басри притвор одређен због спречавања евентуалног бекства, утицаја на сведоке и могућег ометања тока кривичног поступка, јавља дописник РТС-а.

Басара је осумњичен је за учешће или организовање криминалне групе и злоупотребу службеног положаја.

 Суд процењује да у овом случају постоји ризик од бекства како би осумњичени избегао кривичну одговорност и омео кривични поступак.

Суд такође веује да би Раде Басара, ако би се нашао на слободи,  могао да сакрије, измени или фалсификује доказе кривичног дела утичући на сведоке. 

Адвокати ухапшеног полицајца имају право жалбе на ову одлуку приштинског суда Апелационом суду Косова.

Косовском тужилаштву повод за хапшење било је, како је саопштено, убиство Оливера Ивановића, а специјалне јединице РОСУ упале су у станове двојице полицајаца.

Раде Басара је ухапшен, док командира оперативе за север Косова Жељка Бојића специјалци нису затекли у стану. Ухапшен је његов син Василије Бојић, који је оптужен за нелегално поседовање оружја, а потом и пуштен да се брани са слободе.

број коментара 0 Пошаљи коментар