У Приштини очекују нови неуспех у борби за чланство у Интерполу

Након девет покушаја да постане део међународне полицијске организације – Интерпол, Косову то неће успети ни ове године на Генералној скупштини која је почела данас у Чилеу, процењују приштински медији и аналитичари.

"То је зато што се Србија обавезала да ће искористити све своје капацитете на Генералној скупштини Интерпола, како би спречила чланство Косова у тој организацији", пише Зери.

Оцењује да ће дугогодишње намере да Косово буде део највеће организације за међународну полицијску сарадњу вероватно бити одбијене и ове године.

Док представници институција у Приштини кажу да је Косово испунило све услове да постане део Интерпола, стручњаци за безбедност са друге стране сматрају да је стратешка грешка поновна пријава Косова да постане део ове организације.

Аналитичари сматрају да лобирање за чланство у тој организацији није био приоритет Харадинајеве владе, што би могло довести до косовског неуспеха ове године.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 15. окт 2019, 12:01) - anonymous [нерегистровани]

Mene plasi da se nesto veoma smrdljivo kuva

Cim oni govore da nisu trebali da se kandiduju jer kao nece uspeti imam neki osecaj da se nesto radi iza zavese kao i sve do sada. Samo se zapitajte zasto je njihova kandidatura uopste i dospela na dnevni red i to u poslednjem trenutku....