Дачић: Того 15. земља која је повукла признање Косова

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је Того 15. земља која је повукла признање Косова.

Дачић је рекао за телевизију Пинк и да је та нота донета 28. јуна, на Видовдан.

Дачић је навео да је у дану кад је то хтео да објави Квинта издала саопштење којим позива Србију да престане са активностима на повлаћењу признања.

"Нисмо хтели да испадне да нашу политику заснивамо на инаћењу. Ми радимо свој посао", нагласио је министар.

Поновио је да је циљ Београда да број земаља које признају Приштину падне испод половине чланица УН, испод броја од 97 земаља.

"Тиме добијамо то да они не могу да се понашају како хоће, да морају да иду на договор, а не да сматрају да је та ствар готова. Показало се да није готова", рекао је Дачић.

Како је рекао, они не могу да буду чланице УН-а јер ће Русија да стави вето у Савету безбедности, али ако Русија не стави вето, "ми морамо да имамо већину чланица УН на нашој страни".

Дачић је додао да ће Србија наставити са активностима ради повлачења признања Косова.

Того је држава је у западној Африци са престоницом Ломе.

На југу са 56 километара дугом обалом излази на Гвинејски залив, део Атлантског океана, а граничи на западу са Ганом, на северу са Буркином Фасо и на истоку са Бенином.

Того има 7,6 милиона становника.

До сада су одлуку о признавању независности Косова повукле Унија Комора, Комонвелт Доминика, Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја, Лесото, Гренада, Мадагаскар, Соломонска Острва, Палау, Централноафричка Република и Того.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(понедељак, 26. авг 2019, 11:27) - anonymous [нерегистровани]

Veto Rusije

Dacic mudro zbori. Jedina greska koja mu se potkrala je oko veta Rusije. Ne bude li ga Rusija ulozila ne bi nam pomoglo ni da 80% od onih koji su priznali KiM povuku prizanje. Treba nastaviti ovako. Na oba koloseka.

(понедељак, 26. авг 2019, 09:33) - anonymous [нерегистровани]

Koliko razumem i pratim

Hajde sad na misice da nadjete jos te dve zemlje koje bi povukle priznanje kako bi ih izbacili iz diskusije u UN i onemogucili im bilo kakvo prisustvo tamo. Da li jos dve fale ?

(понедељак, 26. авг 2019, 09:29) - anonymous [нерегистровани]

Вето

Ако Русија не стави вето, џабе нам је да и 90% чланица УН повуче признање. Зна се како се доносе одлуке и како се нешто спречава. Боље је да пазимо да не дође до тога да Русија не стави вето него да наставимо са повлачењем признања.

(понедељак, 26. авг 2019, 00:54) - anonymous [нерегистровани]

Priznanje

Da Velika Britanija treba da Gibraltar ustupi Španiji jer ga traže,Foklande Argentini,Škotima dati nezavisnost,Ircima takodje,Španija da pristane na odvajanje Baskije i Katalonije,Kina se odrekne Tajvana,Izrael pokloni Jerusalim Palestincima..........jer ih sve samo to sputava da budu daleko bogatiju,srećni i uključeni u gomilu nekakvih organizacija i saveza!!!

(недеља, 25. авг 2019, 22:51) - anonymous [нерегистровани]

Tako to radi ozbiljna drzava

Bravo Dacicu.Nema predaje srpske zemlje teroristima niti bilo kakve podele.Samo napred.Mislili su da ce bombama dobiti drzavu.Neka vidi zapad da jos nista nije gotovo.Bude li doslo do tzv.razgranicenja to bi znacilo propast Srbije.Sledile bi dalje ucene i aktiviranje Vojvodine i Raske oblasti od strane zapadne agenture.Prema tome pamet u glavu.Drzite se Rusije i Kine.Znamo sta nam je zapad uradio u proteklih 30 godina.

(недеља, 25. авг 2019, 22:21) - anonymous [нерегистровани]

Браво министре!

Нема предаје Косова и Метохије!!!
Какав црни напредак Србије без КиМ?!!?

(недеља, 25. авг 2019, 22:02) - anonymous [нерегистровани]

Samo napred Dacicu

Kako je proglasena, tako nezavisnost moze biti i odglasena.
To za ovoga sto kaze da srbi prave svima problem sto nece da prihvati "fakticko stanje".

(недеља, 25. авг 2019, 21:52) - Porucnik Draguljce [нерегистровани]

Bravo Daco

Jos jedna nasa pobjeda.Srbijaaaaaaa

(недеља, 25. авг 2019, 21:51) - anonymous [нерегистровани]

Nezavisnost

Ne zavisi nezavisnost Kosova od Togo. To je fakticko stanje koje ako Srbija priznaje otvarace se vrata i Srbije i celig regiona za saradnju I integraciju. Ako Srbija ne priznaje to nezavisnost nista me moze da uradi samo ce blokirati svoj put integracija i Srbije i celog regiona i ostace nekakvo zamrznut konflikt gode Niko nece da pobedi.

(недеља, 25. авг 2019, 21:40) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Raduje nas ova vest.