Вучић са Мићуновићем: Превазићи тензије између Србије и Црне Горе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Црне Горе Бранислава Мићуновића и захвалио му на преданом раду током дипломатског мандата у Београду.

Александар Вучић је рекао да остаје посвећен даљем развоју добросуседских односа са Црном Гором и да очекује да две земље превазиђу тренутне тензије.

Вучић је најавио да ће сутра, на састанку са представницима Срба из региона, разговарати са представницима српског народа из Црне Горе. Нагласио је да ће наставити да промовише стабилност у региону, водећи политику мира и сарадње на Западном Балкану.

Председник Вучић и амбасадор Мићуновић су се сагласили да би две земље требало да наставе са међусобном подршком у процесу евроинтеграција, као и да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи.

Вучић је амбасадору Мићуновићу, на опроштају, пожелео добро здравље и личну срећу, као и много успеха у професионалном раду.

Амбасадор Мићуновић је захвалио на подршци, коју је, током боравка у Београду, имао од председника Вучића и српских власти.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 28. јун 2019, 07:13) - anonymous [нерегистровани]

cg

Поред тога што нам црногорски врх не жели добро ми смо ипак за мир и сарадњу.

(четвртак, 27. јун 2019, 21:53) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Tenzija ne sme da postoji izmedju CG i Srbije

(четвртак, 27. јун 2019, 18:04) - Marko [нерегистровани]

Tenzije

Nadajmo se da će se tenzije spustiti.

(четвртак, 27. јун 2019, 15:38) - Sandra [нерегистровани]

susedi

I nama i Crnoj Gori odgovara da spustimo sve tenzije, resimo glavne nesuglasice i nastavimo sa nasim putevima evrointegracija.

(четвртак, 27. јун 2019, 14:33) - Higija [нерегистровани]

Saradnja

Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore treba da se sastanu da reše pitanje crkvene imovine. Milo Đukanović ne treba da cepa Pravoslavni crkvu da bi formirao svoju naciju.