Вучић на седници ГО СНС-а: Треба увести нове људе, биће промена

Председник Александар Вучић је на седници Главног одбора Српске напредне странке предложио да се у наредном периоду спроведу персоналне промене у странци и уведу нови и млади људи, који ће моћи још више да се боре за своја места и за Србију.

"Говорићемо на предстојећој седници проширеног Извршног одбора и проширеног Градског одбора Београд и желим да вам кажем да ће свакако бити промена и у локалним самоуправама и на нашим локалним листама за предстојеће изборе, као што ће бити промена и на листама за републички парламент. То је мој предлог, да изађемо и са великим бројем нових и млађих људи", поручио је Вучић.

Истакао је да је то његов предлог који могу да одбију у странци, али да треба увести нове људе, који, истиче, имају страст, жељу, енергију и ентузијазам, да покажу колико воле своју земљу, град и село и колико су у стању да се боре за Србију.

"Многима се то неће свидети, али нажалост, говориће се и о некима од вас у наредном периоду на скупштини или конгресу странке. Неки ће добровољно да оду са својих функција, а неки неће добровољно", додао је Вучић.

Вучић је навео да је природно да долази до промена и да се ослобађа простор за неке друге људе.

Честитао је члановима СНС-а из Шапца на убељивој победи у Мајуру, пошто су добили за 15 кандидата против Савеза за Србију са 15:0.

Како је рекао, људи из СНС-а добили су у Мајуру као опозиција шест пута више гласова и то упркос тешким условима имали су 1.800 гласова према мање од 300 гласова.

"Тамо где смо опозиција, људи су показали већу енергију, жељу и посвећеност у раду, него у огромном делу Србије где су на власти и где мисле да ће све на изборима да реши Вучић", нагласио је Вучић.

"Снага СНС-a није у одбору и председнику, већ у народу"

Вучић je истакао да је СНС неупоредиво најбоља странка у поређењу са другим странкама у Србији, а да њена снага није у Главном и Извршном одбору или председнику, већ у народу.

"Нису, на крају, људи луди зашто гласају за нас, зато што наш народ разуме шта радимо и супротстављају се тиранији на улицама", рекао је Вучић.

Каже да у странку жели да доведе људе који се боре, нове и младе људи, који ће подмладити странку и поручио да се не љуте они који су се уморили.

Опозицији је поручио да му не могу ништа, јер, истиче, резултати владајуће странке говоре више, а ти резултати су, указао је председник, боља економска ситуација и петоструко снажнија војска и полиција и најавио да ће ове године њихови припадници имати повећање плата.

Подсећа, Србија је имала један авион који је "некада могао, а некада није могао да полети", а да данас има 14 авиона и најавио да ће до краја године добити 19 хеликоптера.

"Све 'лазаре' и 'милоше', сва оклопна возила која имамо данас нису постојала. Они су уништавали стреле за 934 долара које су добијали од Американаца", рекао је Вучић.

Истакао је и да српска полиција данас има много бољу опрему и оружје и упитао да ли је неко признао да је полиција данас опремљенија и да добро ради посао, као и да ли је неко приметио да није било шест месеци мафијашког убиства у Србији.

Каже да је од стране опозиције стално на удару критика и да га оптужују за бесмислене ствари, чак и данас су питали где су били ватрогасци да спасу мајку и дете, док се није утврдило да је мајка убила дете и себе.

"Они мени не могу ништа, постоје људи који се плаше и који се не плаше. Они то не могу да разумеју. Нападају ми породицу сваки дан. Нису нормални колика је њихова мржња и не разумеју када је неко нормалан и поштен", рекао је Вучић.

"Учинили смо Србију снажнијом него икад, а ништа нисмо жртвовали"

За непуних седам година наше власти, а наследили смо много горе стање него сви пре нас, нисмо изгубили ништа, наш народ у региону јединственији је него икада, Србија је снажнија економски него икада, политички угледнија него икада и ништа од виталних националних интереса за све то време нисмо жртвовали, рекао је Вучић.

Обраћајући се члановима Главног одбора странке, Вучић је истакао да је Србија за време власти те странке постала снажнија него икада.

А после осам година "њихове власти", имали смо независну Црну Гору, независност Косова и 600.000 људи је остало без посла. "У томе је разлика између нас и њих. Сагледајте ширу слику, немојте да гледате да ли је гужва у превозу", рекао је Вучић.

Рекао је и да неће да одустане од политике којом Србију извлаче из кризе. Србија, каже, има раст, спушта јавни дуг, смањује незапосленост из године у годину.

Вучић каже да ћемо ове године имати раст 3,7 или 3,8 одсто, а било је планирано 3,5 одсто. 

"Следеће године се надам да ћемо имати 4,5 или 4,6 одсто. Када говорим о том расту, треба објаснити да је БДП укупна вредност свега што створимо на годишњем нивоу. Ако сваке године створимо 4,5 одсто више, то значи за толико више можете да се задужите, а да се не задужите, да повећате плате и пензије, а да то не осетите", рекао је Вучић.

Политичким противницима, припадницима бивше власти, који се пореде са актуелном и кажу да је СНС лош, Вучић поручује да је у њихово време раст био минус 3,1 одсто, а да им је "шампионски раст" био 1,4 одсто у периоду од 2008-2012, при чему су изведене приватизације целе привреде. 

"Хајде данас, када тога нема, покажите да можете да растете, а ми показујемо да можемо, да можемо да држимо јавне финансије под контролом, јавни дуг и сви знају да земља иде напред", рекао је Вучић.

"Гужва је зато што се боље живи"

Како каже, сви кукају да је гужва у целој земљи. "А што је тако? Па, имамо мање становника него што смо имали, а не више... Па гужва је зато што се боље живи, имамо по 30, 50, 70 хиљада више нових аутомобила. Само то нико неће да призна. Неко треба да се не плаши да народу саопшти истину", додао је Вучић.

Како је навео, на СНС је посебно поносан због тога што је, без озбира на све грешке и муке, неупоредива њена озбиљност и одговорност у односу на све друге.

Подсећа кроз шта је све морало да се прође, почев од Милошевићеве власти, ратове, инфлације, па затим седам година досовске власти – од убиства премијера, одласка Црне Горе из државне заједнице...

Примећује да тај референдум о Црној Гори да је СНС био на власти никад не би прошао, а то се, каже, десило јер су они који су били на власти били неодговорни.

Онда је навео проглашење независности Косова 2008. године, када је тадашња власт мислила "добро је, завршили смо са Косовом, сад ће странци да дају паре да живимо боље".

"Више позива и разговора са НАТО-ом, народом на КиМ сам ја имао у једном дану када су упадали са дугим цевима на север КиМ, него они за осам година", рекао је Вучић и додао да људи на КиМ нису за њих због тога што имају некакве привилегије.

Указао је да на је на челу противничких странака, њихових одбора на КиМ, осуђени силоватељ који је силовао српске девојчице у Грачаници, осуђен на шест година, а после три године пуштен на слободу и такви држе придике о патриотизму, за њих је председник Тачи, а не Вучић.

За људе на КиМ председник је председник Србије без обзира на његово име. И по томе се разликујемо, додао је Вучић.

"И сваки пут су људи на КиМ знали шта радимо, да цедимо суву дреновину да извучемо нешто за земљу и за њих на КиМ", поручио је Вучић.

"Избори у марту, априлу – браните политику, подметните своја леђа"

Вучић је рекао да ће избори бити одржани у марту, априлу, да ће бити најтежи до сада, а од страначких колега затражио је да иду пред људе, да им говоре истину, да се баве својим послом, а не међусобним ратовима. 

"Брза кампања, најтежи избори, притисци споља ће бити велики, јер неки неће желети да Србија буде самостална и да суверено доноси своје одлуке. Неки су гладни пара, мало је 500 милиона евра колико су неки стрпали у џеп, тражиће још новца, виде да сада има новца у каси... Моја молба за вас је проста – разговарајте са људима, немојте да вам буде то тешко, говорите истину, немојте да обмањујете и говорите да смо урадили нешто што нисмо, говорите истину и борите се и када је реч о Косову, Црној Гори", невао је Вучић.

А истина је, како каже, да нису његови политички противници довели у Србију Си Ђинпинга, нити су разговарали са Путином, као што он јесте. "И моји први разговори су изгледали као њихови, а кад смо вратили паре које дугујемо онда смо почели да разговарамо на равноправан, пријатељски начин, да тражимо нешто, а не само о дуговима да причамо", додао је Вучић.

"Идите пред народ, говорите истину, немојте да се свађате између себе, јер више енергије сте потрошили на међусобне сплетке и свађе, него да одговорите политичким противницима", поручио је Вучић на седници Главог одбора СНС-а.

Каже и да је СНС демократска странка, у којој може све да се каже. "Дођите на Главни одобор и реците све у лице, а не да водите ратове између себе. Не могу више то да слушам. Позабавите се мало политичким противницима, одговорите им нешто. Колико вас је овде? 600? Да ли је неко од вас 600 одговорио на то што су за мане рекли да сам Хитлер и да ћу бити обешен? Да ли је неко реаговао – није! Нисам тражио и не треба, знам да се одбраним од таквих. Неће мене да веша нико од њих, јер се слабића никад нисам плашио. Али њима ништа не сме да фали", рекао је Вучић.

"Станите у народне ципеле, народ уме да цени рад и труд"

Члановима странке је, такође, рекао да се посвете послу, јер је, каже, остало много да се заврши. 

"Ти резултати су историјски, јер радимо на смањењу незапослености, јавног дуга, повећању плата и пензија, изградњи инфраструктуре, снажењу војске и полиције, јачању националне позиције Срба и позиције Србије као државе", рекао је Вучић.

Каже да је видео да су неки од њих дошли на седницу ГО са блинкерима и указао да ту дозволу имају тројица у земљи, а не њих 30.

"Ја нисам дошао користећи блинкере, а ваљда сам први који има право на то, јер сам бринуо о народу и нисам желео да народ каже да су напредњаци бахати. Станите у народне ципеле, народ уме да цени рад и труд, покажите рад и труд и жељу да се боримо још више за њих, још снажније и јаче него икада", рекао је Вучић.

Казао је да је био срећан када је чуо за резултате странке на јучерашњим изборима у Мајуру, и указао да је вредело што су се трудили да добију шест пута више гласова од политичких противника. "То треба да радите сваки дан, не само пред неке изоборе", поручио је Вучић члановима странке.

Захвалио је представницима Српске листе на КиМ, који, каже, за своје противнике имају и Тачија, Харадинаја и целу међународну заједницу. "Једино што им причају је да се одрекну Србије и Вучића и ако то учине имаће све. Видите како се држе наши момци и девојке, никада на то нису пристали. Показали су своју снагу и у томе је снага Српске листе", рекао је Вучић. 

Најавио је да лично има намеру да обиђе у наредном периоду све београдске одборе странке, а затим и све окружне одборе СНС-а. 

Замолио је страначке колеге да се припреме током лета, јер у наредних 21 дан жели да обиђе све београдске општинске одборе. Додао је да то нема везе са кампањом "Будућност Србије". "Не зато што не желим да обилазим општинске одборе широм Србије, већ зато што нећу имати довољно времена. То ћемо углавном викендом да организујемо, да доведемо људе, да разговарамо на проширеним окружним одборима", рекао је Вучић.

Такође, навео је да је у оквиру странке направљена "мини академија", са 450 младих људи, са енергијом. "Хоћу да их гурате, немојте да их заустављате и да их гурате под тепих. Немојте да не дамо никоме да уђе у странку, док ми не испробамо све функције", рекао је Вучић. Ти млади људи, како је додао, могу и желе да покажу енергију, борбеност и посвећеност.

број коментара 23 Пошаљи коментар
(уторак, 18. јун 2019, 10:02) - Snele [нерегистровани]

Potvrda

Sve sto ne valja, valja menjati!

(уторак, 18. јун 2019, 09:23) - Milan [нерегистровани]

srbin

Predsednik govori o promenama u drzavi ali i o promenama unutar stranke.

(уторак, 18. јун 2019, 05:17) - Aleksa [нерегистровани]

Totalno ispravno !

Mora ih držati u neizvesnost i ulivati strah da niko nije ne zamenljiv ! To je kapitalističko ponašanje tako je to svugde na zapadu i u svakoj ozbiljnoj kompaniji ! Narod u srbiji još nije shvatio da je on prihvatio to razmišljanje i ponašanje zapada . Kod nas ljudi žive još u socijalizmu.

(уторак, 18. јун 2019, 02:33) - anonymous [нерегистровани]

Ponovo monolog

To kako nam je pokazuju svetska merila. Ekonomija je medju deset najmizernijih u svetu, Prosle godine smo dospeli na crnu listu sto se tice pranja novca, a ne stojimo dobro ni u konkurentnosti...sa 78 dospeli smo na 77 mesto. Hrvatska, na primer je sa 52 dospela na 36 mesto. I dalje nam je kreditni rejting BB. Recimo Severna Makedonija je BB+. Itd. Pravosudje je u rasulu Ali to vas ne interesuje...to vama odgovara. I kome vi uopste pricate bajke? Kome?

(понедељак, 17. јун 2019, 23:52) - Marko [нерегистровани]

Energija

Nova energija će nam mnogo značiti!

(понедељак, 17. јун 2019, 23:36) - anonymous [нерегистровани]

Novi ljudi

Znači još više zvanja telefonom, proveravanja, "motivacije" i kucanja od vrata do vrata.

(понедељак, 17. јун 2019, 23:34) - Tamara [нерегистровани]

Napredak

Promene koje je Predsednik najavio ce doprineti da Srpska Napredna Stranka radi jos bolje.

(понедељак, 17. јун 2019, 22:53) - anonymous [нерегистровани]

BDP

BDP Srbije 2008 bio je 49 milijardi USD, 2012 oko 45 milijardi USD a danas jedva nešto preko 41 milijardu USD. Toliko o razlici između prošlog i sadašnjeg vremena.

(понедељак, 17. јун 2019, 22:36) - anonymous [нерегистровани]

Moramo se promeeniti

Moji Srbi negledajte u frizider jer on ne proizvodi novac.

(понедељак, 17. јун 2019, 22:25) - anonymous [нерегистровани]

Komentar

Novi i mladi ljudi koji zele da rade