Вучић: Останите у Србији, ни у чему нисмо лошији

Председник Александар Вучић поручио је да ће се улагати у исток Србије, а грађане тог и осталих крајева позвао је да не напуштају земљу. Објавио је да је постигнут договор са великом компанијом која ће направити фабрику у Зајечару, и већ од јануара до јуна запослити 2.000 људи. Најавио је и да ће се градити брза саобраћајница од Параћина до Бољевца, Зајечара и Вршке Чуке, са краком према Бору.

Александар Вучић је на митингу у Зајечару, којим је завршио обилазак Зајечарског округа у оквиру кампање "Будућност Србије", рекао окупљенима да не кажу да су "сви су исти", јер нисмо сви исти, постоје људи којима је стало пре свега до Србије, до њене боље будућности, који се боре за Србију, и за сваки педаљ наше земље.

Поручио је да ће учинити све да нико у Србији нема зараду мању од 30.000 динара, какав год посао да ради. Важно је, истиче, да људи остају у свом крају и не одлазе у иностранство, јер ни у чему нисмо слабији од других, већ можемо у много чему да будемо бољи.

Додао је да се секира када у новинама види наслове о идеалним зарадама у Немачкој. "А за кога радите?", упитао је Вучић и замолио људе из иностранства да размисле да се са тим што су научили врате у Србију и да уложе у своју земљу.

"Нисмо ни у чему слабији од њих, а можемо у много чему да будемо бољи. И зато нам је потребна вера и снага, жеља и борбеност, поверење, јер без тога неће ништа са неба да падне", рекао је Вучић.

Још једном је упозорио на страшне податке о одливу становништва, јер у Зајечарском округу живи готово 40.000 људи мање него пре 20 година.

Председник је истакао да се у Зајечару ради здравствени центар, у који држава улаже 20 милиона евра. Такође, навео је да се извршити пуна реконструкција средњошколског центра, у који ће бити уложени додатни милиони, док се у нови стадион капацитета 8.200 места, по УЕФА стандардима улаже 17 милиона евра.

Улагаће се и у путну инфраструктуру, повезивање Зајечара са Старом планином, Неготивном, Кладовом, уз субвенције пољопривредницима и произвођачима снажније него било када, напоменуо је Вучић.

Како је рекао, због много лошег у претходном периоду и "лоповских" приватизација људи су одлазили. "Колико људи имамо да нам чувају границу према Буграрској и Румунији? То су нам пријатељи, али фале нам људи и молим вас да о томе водите рачуна", замолио је Вучић.

Обећао је да ће за два месеца доћи да провери шта је урађено.

"Излазимо из кризе, морамо да улажемо у мир са Албанцима"

Вучић је указао да Србија нема великих проблема у економији, додајући да полако али сигурно излазимо из кризе, а то се види по броју аутомобила, расту животног стандарда, али оно што нам, каже, прави проблем за напредак и раст и за додатне инвестиције, је мир и стабилност.

Зато, каже, морамо да толико улажемо у очување мира са Албанцима, што је тешка борба. "Они само једну ставр желе, а то је да признамо независно Косово. Ништа друго их не интересује. Када кажемо ‘ајде да разговарамо о компромису' кажу 'нема тога, хоћемо само да нас признате'", навео је председник.

Поновио је да је важно да подигнемо наталитет јер нам је свуда мали број људи.

Додао је да се јавни дуг у нашој земљи и даље спушта, затим да незапосленост спуштена са 26 одсто на 11,7 одсто, а плате просечне да су подигнуте са 320 на 462 евра. "Пре краја године биће значајан пораст плата и пензија и то ћете осетити у новчаницима. Долазићу да обилазим радове, а има их много", поручио је Вучић.

"Велика компанија долази у Зајечар"

Вучић је објавио да је постигнут договор са великом компанијом која ће направити фабрику у Зајечару, и већ од јануара до јуна запослити 2.000 људи.

Са том компанијом ће у наредних месец дана бити потписан уговор. "Од јануара креће запошљавање и за шест месеци биће запослено у новој компанији, новој фабрици, 2.000 људи Тимочког округа. То је најважнија вест која се деценијама чекала", истакао је Вучић.

Истакао је да се држава борила месецима и годинама за довођење такве компаније у Зајечар, пошто су до сада углавном инвеститори у последњем тренутку одустајали од тог града. "Добио сам коначну потврду, молили су ме да не говорим име компаније, али договор је постигнут", истакао је Вучић.

"Ускоро брза саобраћајница Параћин-Зајечар"

Председник је најавио да ће се градити брза саобраћајница од Параћина до Бољевца, Зајечара и Вршке Чуке, са краком према Бору, као и да ће бити направљена за само неколико година.

Прелиминарни трошкови показују да ће градња брзе саобраћајнице коштати око 460 милиона евра, а можда и до 600 милона евра са додатним трошковима, рекао је Вучић.

Додао је да ће Сокобања са додатних шест милиона евра добити излаз на Коридор 10. 

број коментара 23 Пошаљи коментар
(понедељак, 17. јун 2019, 10:30) - anonymous [нерегистровани]

Ostajte ovde!

Ostajte ode , sunce tudjeg neba nece vas grejat ko sto ovo greje,ali treba i nesto jesti, jer 30.000 din nije spas.

(понедељак, 17. јун 2019, 08:52) - anonymous [нерегистровани]

U lice

Vi politicari ste najveci krivci za nas tezak zivot !! I nije istina da je ovde sve bolje ! Kinjite nas i mucite i pricate isprazne price ! Rasipate milione na metroe,gondole i slicne gluposti, a lazno prikazujete mnoge podatke ! E pa nece moci vise tako !

(субота, 15. јун 2019, 23:02) - anonymous [нерегистровани]

Hocu ali.....

Ja ovde gde jesam mesecno zaradjujem $16000 u Srbiji taj novac zaradjuje samo Bajatovic tako da nemam nameru da se vrcam jer problem nije samo zarada vec sto je celo drustvo otisla u neko zlo, jednostavno ne mogu da zivim u zemlji u kojoj te svi nazaduju, gde nemas podrsku vec samo kritiku, gde ne mozes da svoje ideje ostvaris kao ovde gde sam sada. Zato sada umesto sto sam ovima donosim stotine hiljada dolara svojim znanjem i izumima a meni ostaje ta neka crkavica od $16k u Srbiji bi me samo pljuvali i govorili da se manem corava posla, imao bih ogromnih poteskoca oko uplate novca iz inostranstva kao sto sam imao i drzavne institucije bi me tretirale kao kriminalca. Eto vam objasnjenje iz prve ruke.

(субота, 15. јун 2019, 23:01) - anonymous [нерегистровани]

Niš online

Tužan sam kada vidim da se Vučić krivi za loše stanje u Srbiji. Istorija dokazuje da je kvalitet današnjice proizvod poteza koje smo povlačili poslednjih 25 godina. Nema instant boljitka, stvari se na žalost grade vremenom. Mediji su objavili da je danas Srbija isplatila ratu od 22 miliona € koje smo podigli 1980.tih za očuvanje tadašnjeg socijanog mira, da neefikasni radnik bude zadovoljan. Sa takvim istorijskim bremenom mi možemo biti sretni što danas i imamo to što imamo.
A potvrdjujem - gorivo preskupo, registracije papreno skupe, a vozila nikad više na ulicama. Pa zar to ne potvrdjuje predsednika?

(субота, 15. јун 2019, 22:44) - anonymous [нерегистровани]

Biće bolje

Svi ovde koji traže bolje od države su kukavice. Ako želite višu plate zaradite je, krenite sopstveni posao niste više neradnici bivše SFRJ. I, na primer, da svi lekari koji napuštaju zemlju vrate uložen novac u njih, to bi bilo pravedno. Kukavice i izdajnici.

(субота, 15. јун 2019, 22:33) - В. П. [нерегистровани]

Лицемерство

Ма немој. Повраћај плате. Довео си нас до руба сиромаштва. Живимо као најгора стока. Стан те било.

(субота, 15. јун 2019, 22:21) - Vidan [нерегистровани]

Komentar

Mogu sa sigurnašcu da kazem da smo u mnogo tome loši.

(субота, 15. јун 2019, 22:16) - anonymous [нерегистровани]

Vučić

Posle Tita Vučić je najveći Srbin kojeg je Srbija imala.

(субота, 15. јун 2019, 22:13) - anonymous [нерегистровани]

Da, da

Zanimljiva prica.Samo sto kod mene to ne pije vodu.Ljudi treba da idu da bi mogli svojim roditeljima da pomognu, a i sebi bolji zivot da priuste.Zalosna je situacija u Srbiji.

(субота, 15. јун 2019, 21:49) - anonymous [нерегистровани]

medicinski radnici

u Nisu nema plata 2 meseca pomocnom osoblju,na zeleznici su plate smanjene na 35 000 dinara ,primer otpravnik vozova kao izuzetno vazno bezbednosni poziv