Да ли је Кадри Весељи умешан у активности криминалаца?

Двадесетак косовских цивилних организација затражило је разјашњење контекста помињања председника косовске скупштине Кадрија Весељија и суме од 200.000 евра у криминалној афери групе Албанаца, којима је суд у Приштини одредио притвор од месец дана.

Кадрија Весељија спомиње неколицина људи у видео-снимку који је предмет кривичне истраге о зеленашењу и наплати услуге.

Косовска полиција ухапсила је пре два дана пет особа, док се за две још трага.

Петорица ухапшених се сумњиче да су починили кривична дела "зеленаштво", "принуда" и "превара" и да су током претходних година незаконито прибавили и присвојили непокретну и покретну имовине (две куће у Приштини, објекат, возила и новац).

Укупна вредност илегално стечене имовине процењена је на преко 2,5 милиона евра, док се сумња да је укупна штета већа од шест милиона евра.

Четворици ухапшених одређен је притвор од месец дана, а Рахим Хашими, пети у групи, је ослобођен.

Аферу су открили медији у Приштини, емитујући неколико видео-снимака на којима се види расподела готовог новца и на којима се чује разговор актера афере,  као и помињање имена Кадрија Весељија.

"То није први пут да косовски медији извештавају о сличним случајевима који укључују институционалне лидере и представнике који су затим праћени потпуним недостатком одговорности", истичу организације цивилног друштва у свом захтеву.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 23. мај 2019, 15:23) - anonymous [нерегистровани]

Било би изненађење да није.

Немам коментара.

(четвртак, 23. мај 2019, 13:51) - anonymous [нерегистровани]

Ма де би он ТО!

Немо сте смешни, Ви иЗ Цивилне службе - Он чист к’о суза!

(четвртак, 23. мај 2019, 11:02) - anonymous [нерегистровани]

Na Kosmetu nista novo

Neosudjeni zlikovac koji umislja da je politicar kao i njegovi neosudjeni saborci gospodari su zivota i smrti na Kosmetu.Od njih sve zavisi od droge do korupcije.Nazalost to ce tako ostati sve dok im veliki brat kaze da je gotovo.Do kada ce to biti videcemo.Samo da se sacuva srpski zivalj i da na miru zive.Nazalost svaki dan zive u strahu i sikaniranju.