Умешани у корупцију на КиМ убудуће без америчке визе

Америчка Амбасада у Приштини упозорила је представнике приштинских институција и грађане да особе умешане у велике корупцијске радње неће убудуће моћи да добију визу за путовање у САД.

У саопштењу достављеном медијима, Амбасада указује да грађани и представници институција у Приштини заслужују правосудни систем који је способан да казни појединце који су одговорни за умешаност у коруптивне радње.

"У том смислу, Амбасада САД предузима кораке како би осигурала да појединци укључени у велике случајеве корупције не добију визе за путовање у Сједињене Државе због посла или туризма", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су запослени на конзуларним пословима обавезни да испитају чињенице о сваком захтеву за издавање визе и да утврде подобност особе у складу са америчким законима.

Како се истиче, америчка амбасада ће по потреби стално пратити и одмеравати оптужбе и сведочења о корупцији и организованом криминалу током доношења одлуке о издавању виза како би онеогућили оне који су повезани са тим активностима да добију визу за путовање.

"Наставићемо јавно да изражавамо нашу забринутост још нико није одговарао, укључујући и косовске званичнике, због корупције и организованог криминала који су јасно присутни у 'Пронто случајевима', 'италијанској визи', 'затвору Дубрава', рушењу земљишта и 'Апеку', као и у другим сличним случајевима”", поручује се у саопштењу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 17. мај 2019, 08:13) - anonymous [нерегистровани]

Obavezni da ispitaju...

...u skladu sa američkim zakonima. To jest, ako si korumpiran u skladu sa njihovim zakonima i u njihovu korist, dobiješ vizu, ako nisi, ne dobiješ...sve je tu jasno...