Обележено 16 месеци од убиства Оливера Ивановића

Питање ко је убио Оливера Ивановића постављено је и данас приликом обележавања 16 месеци од трагичног догађаја. Странка Грађанска иницијатива СДП поручила је да "неће дозволити да ово убиство остане нерасветљено и оде у заборав", пренео је КоССев.

Обележавању су присуствовали најближи Ивановићеви сарадници и део породице, који су у 10 часова на месту убиства запалили свеће. На обележавању су били присутни и припадници косовске полиције.

Из политичке странке чији је Ивановић био лидер, оценили су да истрага "тапка у месту" и да последњих дана нема "ни изјава ни коментара, ни било каквих званичних информација о убиству.

"Данас, после шеснаест месеци, на истом смо месту где је Оливер Ивановић мучки убијен, без иједног детаља везаног за истрагу, због чега се ствара утисак да процес тапка у месту". Никаквих детаља, као што знате - то пратимо свакодневно и сваког месеца обележавамо. Последњих месеци чак немамо никакве изјаве ни коментаре од косовских институција, али ни од међународне заједнице", рекла је одборница Ксенија Божовић.

Поручила је да ће их ова странка "увек подсећати на то", и да неће да дозволи да се убиство Оливера Ивановића не расветли. "Нека буду сигурни да ће једнога дана убица морати да се пронађе и изведе пред лице правде", поручила је Божовићева.

ГИ СДП је раније у саопштењу подсетила и да немају ни информације о томе да ли је неко саслушан и да ли ће неко одговарати за "срамни предизборни спот који је можда проузроковао и убиство, да ли је неко саслушан и одговарао за паљење његовог аутомобила, али и за паљење страначких просторија".

Шта се десило, пита ГИ СДП, са кривичним пријавама и тужбама за сва дела која су учињена кандидатима за градоначелнике на претходним изборима.

Лидер Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда убијен је 16. јануара прошле године испред страначких просторија.

КоССев подсећа да је пред изборе запаљен Ивановићев аутомобил, као и аутомобила његовог предизборног коалиционог партнера у општини Звечан Драгише Миловића.

број коментара 0 Пошаљи коментар