Брнабић: Не очекујем споразум до октобра

Премијерка Ана Брнабић је поводом медијских навода да се споразум Београда и Приштине очекује до октобра рекла да су притисци све већи. Истиче да разграничење никада није било на агенди, већ да је било једна од опција.

"Никад тај предлог није био на столу. Да ли очекујем да дође до споразума до октобра? Не очекујем. Немам разлога да верујем јер смо све даље од дијалога и од могућег решења", рекла је Ана Брнабић која учествује на Економском форуму на Јахорини.

Премијерка је додала да је дијалог постојао али да је Приштина онда кренула да га успорава.

Истиче да шест година Приштина не поштује Бриселски споразум, да није формирана Заједница српских општина иако је Београд испунио све обавезе.

Како је рекла, Европска унија која је била гарант споразума ништа није учинила да Приштина испуни споразум. Каже да је уследио читав низ потеза као што су таксе од 100 одсто на српску робу, формирање тзв. војске Косова и усвајање приштинске платформе за дијалог "која је супротна свему што јесте дијалог".

"Ја сам рекла а ту је и Александар Вучић био јасан, наша црвена линија су таксе и Приштина мора да повуче ту одлуку. Не трпимо притиске, сви наши партнери разумеју да се на Србију више не може вршити притисак. Ми смо поуздан и озбиљан партнер и тако се односе према нама", рекла је премијерка.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 23. апр 2019, 18:27) - anonymous [нерегистровани]

Jednostavno nema ni dijaloga ni sporazuma!

Sve dokse nestavi na cisto agresija,naslno otimanje suverene teritorije Srbije i sve posledice proizvedene od navedenog.Onda mozemo da razgovaramo i da prstom pokazemo krivce.

(уторак, 23. апр 2019, 16:01) - anonymous [нерегистровани]

Ne sme se popustati

Pa i kad bi povukli takse opet sprtskim zargonom pricano je 3:1 za njih. 1244 je odakle se prica i o cemu se prica. Mi ne mozemo njima dozvoliti da budu suvereni vlasnici nase zemlje.

(уторак, 23. апр 2019, 13:40) - anonymous [нерегистровани]

Kosovo

Ma koga briga za pritiske gospodjo Brnabic,sredite vi prvo stanje u svojoj kuci.Pritisaka ce uvek biti ali nesmete popustiti ni za pedalj.Kosovo je bilo i ostace nase iako je trenutno okupirana teritorija!!!!

(уторак, 23. апр 2019, 12:40) - anonymous [нерегистровани]

Partner?

Mi smo mala država, koja može biti pouzdan partner Mađarskoj ili Rumuniji, ali ne može biti to sa SAD, EU ili Nemačkom. Da zapadni svet smatra da je Kosovo završea priča, ne bi zivkali predstavnike Srbije na razne konferencije i stalno nudili neke planove.