Вулин: Не разумем Ђукановићев кукавичлук

Мило Ђукановић се ништа не пита о преговорима који се воде између Београда и Приштине баш као што се све мање пита и у својој земљи, рекао је министар одбране Александар Вулин.

"Мило Ђукановић, што се мање пита у Црној Гори то би више да се пита у Србији. Што га мање питају у Црној Гори, што мање може да контролише политичку ситуацију у Црној Гори то би да прави некакве проблеме Србији или са Србијом", изјавио је министар одбране Александар Вулин упитан да прокоментарише изјаву Ђукановића који је рекао да је против корекције граница између централне Србије и Косова.

"Разумем Ђукановићев страх од промене граница, то је страх од "велике Албаније". Само не разумем његов кукавичлук да не сме да изговори "велика Албанија" и да каже чега се он то заправо боји. Да ли се он то плаши домино ефекта од стране Србије? Србија нема никакве територијалне претензије према Црној Гори, али неке друге земље имају", рекао је Вулин.

Каже да му је тешко да разуме да Мило Ђукановић нема храбрости да каже ни једну једину реч када Еди Рама говори о томе да ће избрисати границе међу свим Албанцима без обзира на то где они живе, а живе у Црној Гори.

"Занимљиво да на то није реаговао а реагује на новинске наслове и на оно о чему ништа не зна и за шта га нико не пита", рекао је Вулин.

Додао је да се Мило Ђукановић ништа не пита о преговорима који се воде између Београда и Приштине баш као што се све мање пита и у својој земљи.

"Занимљиво је да није имао такав панични страх од домино ефекта 2006. године када су се раздвајале Србија и Црна Гора или да није осетио такав страх 2008. године када је међу првима признао лажну независност Косова. Дакле, када се комада Србија то је добро, позитивно и нема домино ефекта а када "велика Албанија" дође и до граница Црне Горе онда треба да се плаши домино ефекта", сматра министар одбране.

Србија мора и треба да води рачуна само о себи, свом народу, својој стабилности и свом миру а сви остали нека гледају шта су радили 2008. и 2006, шта су радили када је Србији било тешко па нека извлаче поуке шта су створили на својим границама, поручио је Вулин.

"Поносан сам на јединствену и снажну Србију"

Поводом синоћњег митинга у Београду, Вулин је рекао да је поносан на Србију која је спремна да се бори за своју будућност и која је на митингу у Београду још једном показала да је јединствена и снажна.

"Искрено сам поносан на Србију која је спремна да се бори за своју будућност. Председник Александар Вучић је показао да није било таквог лидера у деценијама иза нас и показао је да је човек који је у стању да уједини Србе где год да они живе. Не само Србе у Републици Србији, већ да осећа, разуме, поштује и воли све Србе без обзира на то где они живе, а да и они поштују и воле њега", изјавио је Вулин упитан да прокоментарише скуп "Будућност Србије".

Додао је да је поносан што је синоћ било преко 150.000 људи и ни једног јединог инцидента, што није било ни једне поруке мржње, што нико није страдао, што су Београђани можда искусили мало проблема са саобраћајем али није било ни једног јединог инцидента.

"Како да не будем поносан на Србију која је још једном показала да је јединствена и снажна и да је у стању да се бори за своју будућност и будућност своје деце. Са оваквим народом наша будућност и будућност наше деце је сигурна", закључио је министар Вулин.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 20. апр 2019, 14:16) - anonymous [нерегистровани]

Milo pjevaj borbene

Kako stvari dtoje u bliskoj buducnosti trebst cemo zapamtiti izgled CG kakva je sada jer sada je manja od Zagreba a uskiro ce biti manja od Osijeka.I nama su davno oteli Boku ali uskoro ce se ona vratiti gdne joj je mjsto.A Milo ratni zlocinac iz 1991 i 1992 koji je razarao Dubrovnik neka pjeva borbene ali uhicen i sproveden .

(субота, 20. апр 2019, 12:23) - STEFAN Srbin [нерегистровани]

Verujem u pregovaracki tim

Nece nama drugi krojiti granice, zato mi imamo vere u nas pregovaracki tim kada je rec o K i M.