Сарадња српске и мађарске војске у "Гвозденом мачку" и "Комшијама"

Министар одбране Александар Вулин састао се са министром одбране Мађарске Тибором Бенком.

Александар Вулин и Тибор Бенко истакли су важност даљег унапређења војно-војне сарадње указујући на значај наставка реализације заједничких вежби "Iron cat" ("Гвоздени мачак") и "Neighbours" ("Комшије") које се већ традиционално одржавају, саопштило је Министарство одбране.

Такође, договорен је наставак даље сарадње у области АБХО, војномедицинске службе и мултинационалних операција, као и разменa инструктора и различити облици едукације.

Министар Вулин је захвалио мађарском колеги на њиховом значајном учешћу у Кфору и похвалио је оспособљеност и професионалност мађарских војника у овој мисији.

Министар Бенко је нагласио да не подржавају успостављање "војске Косова" по садашњем принципу већ да наведени процес треба да буде у складу са међународним правом и конвенцијама али и прихватљив за Републику Србију.

Билатералном састанку министра Вулина и Бенка присуствовали су и в. д. помоћника министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Милан Ранковић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар