Харадинај: Нема санкција које могу променити одлуку о такси

Косовски премијер Рамуш Харадинај поновио је да неће повући одлуку о такси на српске производе, све док не буду регулисани односи Београда и Приштине, без обзира на међународне притиске.

Харадинај је поручио да такса може бити неограничена, доживотна, све док се не реши проблем Београда и Приштине. "Нема санкција које нас могу натерати да уклонимо таксу, било од неких земаља или других организација", додао је Харадинај.

Притисци неће имати ефекта", рекао је Харадинај на конференцији за медије након седнице владе.

Навео да је његов став јасан. Жели да уклони таксу, али да је она по њему, повезана са признавањем од стране Београда.

"И моја је сугестија је да се такса не везује са дијалогом, јер је то процес који је почео и пре увођења таксе. Такса нема никакве везе са односом са САД, већ се односи на процес са Србијом, који траје 20 година и од којег смо уморни. Уморни смо од чекања", истакао је Харадинај.

Рекао је да ће остати веран убеђењу да постоји начин да се уклони такса, али да треба да припремити споразум између Београда и Приштине, те да "споразум уклања таксу".

"Молим да радимо на споразуму. Грешка је да се дају погрешна обећања било коме. Доста смо се играли 20 година и гледали ко ће кога да надмудри. Сада је друго време", рекао је косовски премијер.

По њему, ако неко мисли да треба уклонити таксу, онда треба да седне на његово место.

"Треба поштовати интегритет сваке функције, па и функцију премијера", закључио је Харадинај.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(уторак, 12. феб 2019, 21:56) - Aotearoa [нерегистровани]

Po svemu izgleda

Haradinaj pokusava da "trenira strogocu !?

(уторак, 12. феб 2019, 18:47) - FORum LIvii [нерегистровани]

Sud ce resiti problem

Sve ce biti reseno kada Specijalni Sud za zlocine pocinjene na Kosovu i Metohiji , pozove Haradinaja u Hag.Sud ce naloziti njegovo povlacenje sa funkcije sto ce znaciti i kraj njegove politicke karijere.
Ako nastavi da se protivi , dobice presudu koja je bila obustavljena i koju je zasluzio.

(уторак, 12. феб 2019, 18:25) - anonymous [нерегистровани]

Mozes,

da sanjas i pricas u vetar, i sam znas da tvoje takse ne vrede i da je glupo sto si to uradio, samom sebi nanosis stetu i ugled u svetu, ostavice te i oni sto su te priznali. Samo nastavi, tvoj narod ce se okrenuti protiv tebe.

(уторак, 12. феб 2019, 18:08) - anonymous [нерегистровани]

E svasta

Jaci od g.Trampa